«Το Σύνδρομο της Κίνας», «Βασικό Ενστικτο»,«Η ζωή μου με τον Λιμπεράτσε”: Το Φεστιβάλ Καννών επέλεξε φέτος τον Μάικλ Ντάγκλας για να τον τιμήσει για το πολυσέλιδο παλμαρέ του [videos]

FILE PHOTO Michael Douglas poses on the red carpet during the 28th Screen Actors Guild Awards at the the Barker Hangar in Santa Monica, California, USA, 27 February 2022. EPA/CAROLINE BREHMAN




«Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια καριέρας, είναι τιμή μου να επιστρέφω στην Κρουαζέτ», δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός που θα βραβευτεί ως απόδοση τιμής στο ταλέντο του.

Το Φεστιβάλ των Καννών επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής στον Μάικλ Ντάγκλας κατά την τελετή έναρξης στις 16 Μαΐου. Στον ηθοποιό, βραβευμένο δύο φορές με Όσκαρ, θα απονεμηθεί ο Χρυσός Φοίνικας για «τη λαμπρή καριέρα του καθώς και για τη δέσμευσή του στον κινηματογράφο», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Τετάρτη.

«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να έρχεσαι στις Κάννες, οι οποίες, για πολύ καιρό, ήταν ένα υπέροχο μέρος για να καλωσορίσεις δημιουργούς, καλλιτεχνικό κουράγιο και υπέροχες ιστορίες», απάντησε ο ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου. ¨Το φεστιβάλ πάντα μου υπενθύμιζε ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν βρίσκεται μόνο σε αυτό που βλέπεις στην οθόνη, αλλά και στην ικανότητά του να συγκινεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.”

Ο Μάικλ Ντάγκλας, 78 ετών, έχει ήδη παρουσιάσει πολλές ταινίες στις Κάννες από το The China Syndrome, μέχρι το Basic Instinct, μέσω του Falling Gown και του Behind the Candelabra. Τακτικός στο φεστιβάλ, ο ηθοποιός ήρθε στις Κάννες για πρώτη φορά το 1979 και έλαμπε ακόμα στην κορυφή το 2013 για την πρεμιέρα του My life with Liberace.

Ο ηθοποιός τώρα εντάσσεται στο μικρό ακόμα κλαμπ των δεκαεπτά παραληπτών του Χρυσού Φοίνικα που απονέμεται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο Woody Allen, ο Clint Eastwood, η Jeanne Moreau, η Jane Fonda και ο Alain Delon είναι μεταξύ των τιμώμενων προσωπικοτήτων.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Του χρωστάμε ζωή αλλά μπορεί να μας φέρει το θάνατο: Αρκεί μια έκρηξη, το μοιραίο κτύπημα του Ηλιου στη Γη…σε 5 δισεκατομμύρια χρόνια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: