Το σημαντικό ραντεβού του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Όλαφ Σολτς: Σήμερα στην Καγκελαρία για το Κυπριακό και άλλα θέματα

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την διευθύντρια της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Σήμερα Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Δημοκρατίας, θα έχει στο Βερολίνο συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς (Olaf Scholz).

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα ανταλλάξει σε βάθος απόψεις για προώθηση της πρότασής του για ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από την ΕΕ στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γερμανός Καγκελάριος θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς και θέματα ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων, καθώς και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.).

Σημειώνεται ότι η Γερμανία, ως μια από τις χώρες που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας, αποτελεί σημαντικό εταίρο της Κύπρου στην προσπάθειά μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε σχέση με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, σε ζητήματα οικονομίας καθώς και για το θέμα του μεταναστευτικού, είχε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη για την ειδική τελετή για την 25η Επέτειο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Παρακάθισε σε δείπνο με την Πρόεδρο της ΕΚΤ κα Christine Lagarde και τους κύριους προσκεκλημένους, τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Olaf Scholz και τους Προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, την κα Ursula Von de Leyen, την κα Roberta Metsola και τον κ. Charles Michel. Στην τελετή έλαβαν μέρος και άλλοι ηγέτες κρατών.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου προσκεκλημένος της Κριστίν Λαγκάρντ: Συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: