Το Κίεβο βάζει στο τραπέζι «Σύνοδο Κορυφής ειρήνης ιδανικά τον Ιούλιο»: Ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Αντρίι Γιέρμακ στο Ρωσικό Interfax

FILE PHOTO A handout photo made available by the Ukrainian Presidential Press Service shows Ukraine’s President Volodymyr Zelensky (C), flanked by head of the Office of the President of Ukraine ​Andriy Yermak (C-L) and Ukrainian Economy Minister Yulia Svyrydenko (C-R), attending a meeting with European Commission President Von der Leyen and European Council President Michel during an EU-Ukraine summit in Kyiv (Kiev), Ukraine, EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT — MANDATORY CREDIT: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Μια σύνοδος κορυφής ειρήνης «είναι απαραίτητη» και η Ουκρανία θέλει να διεξαχθεί «το συντομότερο δυνατό: το ιδανικό θα ήταν ο Ιούλιος». Ωστόσο, η βάση για αυτή τη σύνοδο κορυφής θα πρέπει να είναι το σχέδιο 10 σημείων που παρουσίασε το Κίεβο: δήλωσε ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Αντρίι Γιέρμακ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ανώτερος αξιωματούχος δημοσίευσε μέρος της συνέντευξης στο κανάλι του στο Telegram.

“Χρειάζεται σήμερα μια σύνοδος κορυφής για την ειρήνη. Όλοι καταλαβαίνουν αυτό το γεγονός. Επιπλέον, όλοι αποδέχονται ως απολύτως λογικό και δίκαιο το επιχείρημα ότι το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να είναι η βάση για αυτό – τα 10 σημεία του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι”, δήλωσε ο Γερμάκ .

“Τώρα η θέση της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρη: το σχέδιό μας είναι η βάση, αλλά είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε όλες εκείνες τις χώρες που σέβονται την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα – συνεχίζει ο ανώτερος αξιωματούχος -. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ορισμένα στοιχεία άλλων προτάσεων “.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού και πότε να διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη. Φυσικά, θέλουμε να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό. Το ιδανικό θα ήταν τον Ιούλιο. Οι ηγέτες του παγκόσμιου Νότου θα συμμετάσχουν σίγουρα – καταλήγει -. Και. , σύμφωνα με τα αισθήματά μου, είμαστε πολύ κοντά στην επιτυχία αυτών των διαβουλεύσεων. Αναμένουμε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής».

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Ανοιχτός σε νέες επαφές με τον Πούτιν ο καγκελάριος Σολτς: Ζητά «δίκαιη ειρήνη» με απόσυρση της Ρωσίας από την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: