Τηλεφώνησε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές στις 25 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Δευτέρα 22 Μαΐου 2023. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως προέκυψαν από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, που παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές: Οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται διαμηνύει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: