Τέλος ο νεοναζί Κασιδιάρης από τις εκλογές: Η Δικαιοσύνη κράτησε τους εγκληματίες εκτός πολιτικής σκηνής* Πέρασε το κόμμα του Κανελλόπουλου

FILE PHOTO: O νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης, στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τον αποκλεισμό του κόμματος του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρηαπό τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαϊου αποφάσισε ο Αρειος Πάγος.

Το μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη υπερψήφισαν οι εννέα από τους δέκα δικαστές.

Αντιθέτως το ανώτατο δικαστήριο ενέκρινε την εκλογική κάθοδο του επίτιμου αντιεισαγγελέα Αναστασίου Κανελλόπουλου και του κόμματός του (ΕΑΝ).

Πρόκειται βεβαίως για τον εισαγγελικό λειτουργό που έως τελευταία στιγμή συζητούσε με τον νεοναζί Κασιδιάρη το ενδεχόμενο να αναλάβει εκείνος την ηγεσία των… «Ελλήνων», του διαδόχου δηλαδή μορφώματος της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Στην υπόθεση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη μειοψήφισε ο αρεοπαγίτης Φώτης Μουζάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας είναι αντισυνταγματικές.

Από τα αρχικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τελικά, οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν ότι μπορούν να συμμετάσχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, ενώ κόπηκαν συνολικά 14 κόμματα. (Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα)

  • Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου θα γνωστοποιηθεί αύριο.

Ο νεοναζί μιλά για… κατάλυση πολιτεύματος

Σε δήλωσή του ο αποκλεισθείς νεοναζί είχε το θράσος να μιλήσει για… κατάλυση του πολιτεύματος. Το πρωτοπαλίκαρο ανθρώπων που έφεραν υπερηφάνως τις ναζιστικές σβάστικες (Μιχαλολιάκος, Παππάς κλπ) είπε: «Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους.Το “Εθνικό κόμμα Έλληνες” στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Παράλληλα, η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο εντολέας της δεν θα στηρίξει κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό και ότι αύριο θα γνωστοποιηθούν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν από το κόμμα Έλληνες.

Σημειώνεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα “Πατριωτική Ένωση” των Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου και την “Πατρίδα” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου “Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες” καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.

Η αντίδραση της κυβέρνησης: Απόντες ΣΥΡΙΖΑ, Mέρα25 σε μια κορυφαία στιγμή 

Η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου να αποκλείσει από τις επικείμενες εκλογές το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί πλήρη δικαίωση της κυβέρνησης, που πρώτη τάχθηκε και πήρε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να μείνουν εκτός Βουλής οι εχθροί της Δημοκρατίας.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι το χρέος όλων μας για να προστατεύουμε τη Δημοκρατία.

Στη σημερινή ιστορική απόφαση συνέβαλε και το 300 σελίδων υπόμνημα που καταθέσαμε στον ΑΠ, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

Δυστυχώς και σ’ αυτήν την κορυφαία στιγμή αυτοπροστασίας της Δημοκρατίας από τους αρνητές της ήταν απούσες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που δηλώνουν ότι βρίσκονται απέναντι στο φασισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 βάδισαν μαζί τον δρόμο της διγλωσσίας και υποκρισίας, απέχοντας και από την ψήφιση των κρίσιμων διατάξεων αλλά και από την κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Με μισόλογα και πολλά «ναι μεν αλλά» επέλεξαν να «ψαρεύουν» σε θολά νερά, αλλά οι επιδιώξεις τους είναι πεντακάθαρες για τους πολίτες.

Όλοι κρινόμαστε όχι μόνο από όσα λέμε άλλα κυρίως από όσα πράττουμε. Και εμείς κάναμε, ως οφείλαμε, το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ: Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης

«Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε, τόσο το κόμμα “Έλληνες”, όσο και το κόμμα “ΕΑΝ”, όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον ‘Αρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την απόφαση του Αρείου Πάγου .

Τονίζει πώς «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον ‘Αρειο Πάγο καν υπόμνημα».

Μαύρος (MRB) για τους ψηφοφόρους Κασιδιάρη: Πηγαίνουν περισσότερο προς Βελόπουλο, ΣΥΡΙΖΑ παρά προς ΝΔ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: