Τελευταίο καρφί στον Ερντογάν: Ο Μουαρέμ Ιντζέ αποσύρει την προεδρική υποψηφιότητα – Φήμες για ροζ βίντεο – Ώθηση έως 4% στον Κιλιτσντάρογλου

File Photo epa06838310 Muharrem Ince, EPA/TUMAY BERKIN




Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καθαρό προβάδισμα έναντι του Ερντογάν έρχεται μια σημαντική εξέλιξη που ενδεχομένως δίνει νίκη από τον πρώτο γύρο στους Κεμαλιστές.

Ο προερχόμενος από το κεμαλικό CHP, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Το κάνω για το έθνος μου. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές», είπε λίγο νωρίτερα μιλώντας από τα γραφεία του κόμματός του.

 «Πρότεινα μια τρίτη επιλογή στην Τουρκία. Προσπάθησα να ανοίξω ένα κανάλι. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε σε αυτό το κανάλι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές», τόνισε.

Ο Ιντζέ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, νωρίτερα ακύρωσε τις εμφανίσεις του λόγω προβλήματος υγείας.

  •  Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί και απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χτες να στηρίξει την Συμμαχία του Εθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας ,να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (της αντιπολίτευσης) στις προεδρικές εκλογές του 2018 , ίδρυσε το κόμμα «Πατρίδα» τον Μάιο του 2021.

Οι δηλώσεις Ιντζέ

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του ιστότοπου yenicaggazetesi.com.tr

Ο πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδα Ιντζέ έκανε δήλωση και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεδρική του υποψηφιότητα. Είπε μεταξύ άλλων:

Μπορεί να υπήρξαν άνθρωποι που αδίκησα αυτά τα 40 χρόνια. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν αδικήσει. Αλλά αυτό που έχω δει τις τελευταίες 45 ημέρες, δεν το έχω δει εδώ και 40 χρόνια.

Παίρνει την εικόνα από το ισραηλινό site και μου βάζει το κεφάλι . Τα μέλη της FETO το κάνουν αυτό. Υπάρχουν αυτοί που το μοιράζονται. Τέτοια συκοφαντία δεν έχει γίνει ποτέ σε κανέναν πολιτικό στην ιστορία της Δημοκρατίας. 45 ημέρες δολοφονίας της φήμης. Το αγοράζουν και το δημοσιεύουν σε πορνογραφικό ιστότοπο.

Δεν έχω τέτοια εικόνα, ούτε ηχογράφηση. Αυτό δεν είναι ιδιωτική ζωή, είναι συκοφαντία. Γράφει δημοσιογράφος: Λέει αν είναι αληθινό ή μοντάζ. Το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν μπορούσε να προστατεύσει τη φήμη μου. Το κράτος έχει καθήκον να προστατεύει τη φήμη ενός υποψηφίου προέδρου. Σκληρή συκοφαντία.

Έζησα στην Τουρκία ως καθηγητής Φυσικής Muharrem İnce, γιος του Trucker Şeref. Κανείς δεν αποκαλύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία εκτός από εμένα. Όσα παράνομα μέλη της FETO κι αν υπάρχουν, επιτίθενται από το εξωτερικό. Από τη μια επιτίθενται μέλη της FETO και από την άλλη μέλη του PKK. Πάλεψα πέρα ​​δώθε.

Την Κυριακή θα πάμε σε εκλογές. Το Κόμμα της Χώρας είναι σημαντικό για την Τουρκία, πρέπει να είναι στο Κοινοβούλιο. Οι Ατατουρκιστές πρέπει να είναι στο κοινοβούλιο. Θέλω ψήφο για την Πατρίδα από κάθε σπίτι, όποιος κι αν επιτεθεί, όσα μοντάζ κι αν θέλει.

Ξεκινώντας από το μέλος του CHP που πήγε στο παλάτι, καλώ αυτούς που διέπραξαν αυτή τη συκοφαντία. Λέω ότι δεν φοβάμαι αυτές τις δαγκάνες. 45 μέρες αντιστέκομαι. Στο τελευταίο σημείο αποσύρομαι από την υποψηφιότητα. Μην έχεις δικαιολογίες. Όταν χάσουν τις εκλογές, θα με κατηγορήσουν. Μην αφήνετε καμία δικαιολογία.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters, ertnews.gr και yenicaggazetesi.com.tr

Πέντε μονάδες μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου: Στο 43,7% ο Ερντογάν [δημοσκόπηση]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: