Στον σταθμό Βενιζέλου ο Μητσοτάκης: Η πολιτική μας για τα αρχαία δικαιώνεται * Ας το αναγνωρίσουν όσοι την πολέμησαν

FILE PHOTO: Mέρος των αρχαιοτήτων που επανατοποθετούνται στον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ – ΜΠΕ/Γρ Τύπου Υπουργείου Υποδομών- Μεταφορών




Η πολιτική μας για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου δικαιώνεται δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στον σταθμό Βενιζέλου όπου ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους για την επανατοποθέτηση των αρχαίων, ενώ αναφέρθηκε και σε όσους “πολέμησαν” την συγκεκριμένη πολιτική εκφράζοντας την ελπίδα να αναγνωρίσουν, εκ των υστέρων, ότι είχε δίκιο.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο το σταθμό Βενιζέλου, θυμάστε τις τεράστιες αντιδράσεις για το έργο της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαίων. Αυτή γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Δεν θέλω να πω πολλά για αυτούς οι οποίοι πολέμησαν το έργο αυτό. Θέλω να πω μόνο ότι το συντομότερο δυνατό η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο αλλά και το πιο όμορφο Μετρό στην Ευρώπη.

Και ελπίζω αυτοί οι οποίοι πολέμησαν το έργο και ήταν υπαίτιοι για τις οποίες καθυστερήσεις που ήταν σημαντικές, τουλάχιστον να αναγνωρίσουν, εκ των υστέρων, ότι είχαμε δίκιο. Και όταν το Μετρό λειτουργήσει, όλα αυτά, με το καλό, θα ξεχαστούν.”

 

Ποιο μουσείο θα επισκεφτείτε σήμερα; Ελεύθερη είσοδος με πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: