Στο στόχαστρο δεν είναι η Κύπρος, αλλά οι Ρώσοι ολιγάρχες και ο Πούτιν, λέει η Αμερικανίδα Πρέσβης Τζούλι Φίσερ

FILE PHOTO: Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούλι Φίσερ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν βρίσκονται ούτε η Κύπρος ούτε και οι Κύπριοι, αλλά οι Ρώσοι ολιγάρχες και ο Ρώσος Πρόεδρος, ξεκαθαρίζει η Αμερικανίδα πρέσβης, Τζούλι Φίσερ, μιλώντας αποκλειστικά στον «Φιλελεύθερο» για το επίμαχο θέμα των κυρώσεων και για τις δύο λίστες που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από πλευράς Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διπλωμάτη αυτό στο οποίο η διεθνής κοινότητα στοχεύει δεν είναι άλλο από τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να σταματήσει κάθε ροή που δίνει της δυνατότητα στη Ρωσία να ενισχύει τις δυνάμεις της στο μέτωπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζουν πως σ’ αυτό το θέμα, δηλαδή τον τερματισμό του πολέμου αλλά και τη διακοπή της ροής κεφαλαίων προς τη Ρωσία, βρίσκονται στην ίδια πορεία πλεύσης με την κυπριακή κυβέρνηση.

«Από πλευράς του Προέδρου Χριστοδουλίδη και των υπουργών του είναι πολύ ξεκάθαρο που στέκει η Κύπρος σ’ αυτό τον πόλεμο», υπογράμμισε η Τζούλι Φίσερ.

Για την Ουάσιγκτον είναι ξεκάθαρο πως στη Λευκωσία αντιλαμβάνονται πως δεν είναι η Κύπρος και οι Κύπριοι που βρίσκονται στο στόχαστρο αλλά οι ανακοινώσεις που είχαν εκδοθεί τον Απρίλη και το Μάη αφορούσαν τα δίκτυα ολιγαρχών.

“Πιστεύω ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά σοβαρή δουλειά για τη διασφάλιση των κυπριακών θεσμών και τη φήμη της. Αυτές οι προσπάθειες απαιτούν χρόνο και δεσμεύσεις. Χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους, από την κυβέρνηση, από επαγγελματικούς φορείς, από τις τράπεζες. Βλέπω ότι η Κύπρος παίρνει αποφάσεις που θα αλλάξουν αντιλήψεις οι οποίες επηρέαζαν την φήμη της Κύπρου. Βλέπω  τον Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών να τοποθετούνται ξεκάθαρα πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Και βλέπω ότι υπάρχει ένας αντίκτυπος και μπορούν να αλλάξουν αντιλήψεις”, και κατέληξε:

Καταλήγοντας θα έλεγα ότι είμαι εντυπωσιασμένη από τη δέσμευση τόσο του Προέδρου όσο και της κυβέρνησής του όσον αφορά τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες μας. Η χώρα σας έδειξε ότι είναι απίστευτα ευέλικτη”.

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερο”

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό και ενεργειακά θέματα: Προχωρά η ενεργή εμπλοκή της ΕΕ για δίκαιη λύση, σύντομα o οδικός χάρτης για την ενέργεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: