Στις 6.30μμ στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για την 3η διερευνητική εντολή

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο, Τετάρτη 17 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε προ ολίγου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο  Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα  στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, για να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

«Δεν κράτησα την εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί για κυβέρνηση», ανέφερε σε δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και την Τρίτη 30 Μαΐου θα διαλυθεί, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εκλογές, που αναμένεται να γίνουν στις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

 

Δεν παρέλαβε ο Τσίπρας τη διερευνητική εντολή δεν υπάρχουν συσχετισμοί για κυβέρνηση- Για μας τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρό σοκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: