Στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ δυσκολεύονται πολύ να επιλέξουν τον MVP της χρονιάς: Οι περισσότεροι είναι υποψήφιοι

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ – Βόλος για την 10η αγωνιστική των playoff της Superleague στην OPAP ARENA, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Σε μία τόσο «γεμάτη» σεζόν από πλευράς θεάματος και αποτελεσμάτων για μία ομάδα είναι, πολύ δύσκολο να αναδειχθεί ο κορυφαίος όλων. Αυτό συμβαίνει στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ με πολλούς παίκτες να έχουν καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου, με κρίσιμα γκολ, σπουδαίες εμφανίσεις και γενικότερα καταλυτική παρουσία.

Ποιον να πρωτοεπιλέξει κανείς; Τον πρώτο σκόρερ Λιβάι Γκαρσία; Τον άνθρωπο των κρίσιμων γκολ Στίβεν Τσούμπερ; Τον σταθερό σε όλη τη σεζόν Ομπερλίν Πινέδα; Τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που από το «μηδέν» της περασμένης σεζόν σημείωσε εννέα γκολ φέτος; Πέρα από αυτούς υπάρχουν ακόμα ο Αραούχο (με highlight το γκολ στην Τούμπα), ο Αθανασιάδης με τα 21 clean sheets, ο ακούραστος Χατζισαφί, ο «κομπιούτερ» Γιόνσον.

Ας σταθούμε στους τέσσερις πρώτους αναλύοντας τα γκολ που πέτυχαν και τους βαθμούς που προσέφεραν σ΄αυτόν τον «Μαραθώνιο» των 36 αγωνιστικών. Αλλά από εκεί και πέρα, η τελική επιλογή του MVP είναι… δική σας!

Η ανάλυση θα αφορά τρεις συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες:

1. ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΓΚΟΛ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια μεθοδολογία που είναι διαδεδομένη στην Αμερική από τους ειδικούς των στατιστικών: τους βαθμούς από γκολ! Πρόκειται για μια στατιστική καταμέτρηση σύμφωνα με την οποία οι βαθμοί που κερδίζει η ομάδα σε κάθε αγώνα, διαιρούνται με τους σκόρερ της.

2. ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ

Ακόμα μία σημαντική κατηγορία, είναι αυτή στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει το νικητήριο γκολ. Αφορά μόνο σε αναμετρήσεις που κρίθηκαν με διαφορά ενός τέρματος και ενώ μέχρι τότε το σκορ ήταν ισόπαλο.

3. ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ

Πολύ καθοριστικό ρόλο παίζουν, επίσης, οι ποδοσφαιριστές που ανοίγουν το σκορ. Εκείνοι, δηλαδή, που λύνουν τον «γρίφο», που «ξεκλειδώνουν» μία άμυνα, κάνοντας τα πράγματα πολύ απλά.

ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ

Βαθμοί από γκολ: 15,5 (1,5 με Παναιτωλικό εκτός, 1,5 με Άρης εκτός, 3 με Λεβαδειακό εκτός, 1 με ΟΦΗ εντός, 1,5 με ΠΑΟΚ εντός, 1 με Λαμία εντός, 0,75 με Βόλο εκτός, 0,75 με Ιωνικό εντός, 0,75 με Παναιτωλικό εντός, 1 με Λεβαδειακό εντός, 1 με Άρη play off εντός, 0,75 (ΠΑΟΚ play off εντός, 1 με Ολυμπιακό play off εκτός)

Νικητήρια γκολ: Κανένα

Άνοιξε το σκορ: 6 φορές (με Παναιτωλικό εκτός, με Λεβαδειακό εκτός, με ΠΑΟΚ εντός, με ΟΦΗ εντός, με Λεβαδειακό εντός, με Άρη play off εντός)

ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ

Βαθμοί από γκολ: 9,5 (3 με Ατρόμητο εκτός, 1,5 με Ιωνικό εκτός, 2 με Άρη play off εντός, 1,5 με Άρη play off εκτός, 0,75 με ΠΑΟΚ play off εντός, 0,75 με Βόλος play off εντός)

Νικητήρια γκολ: 3 αγώνες/4 γκολ (με Ιωνικό εκτός, με Ατρόμητο εκτός, 2 με Άρη play off εντός, με Άρη play off εκτός)

Άνοιξε το σκορ: 3 φορές (με Ατρόμητο εκτός, με ΠΑΟΚ play off εντός, με Βόλο play off εντός)

ΟΜΠΕΡΛΙΝ ΠΙΝΕΔΑ

Βαθμοί από γκολ: 11,75 (3 με Παναθηναϊκό εντό, 1,5 με ΠΑΣ Γιάννινα εντος, 1 με Λαμία εκτός, 0,75 με Βόλο εκτός, 0,75 με Παναιτωλικό εντός, 1 με Άρη εντός, 3 με Βόλο play off εκτός, 0,75 με Βόλος play off εντός)

Νικητήρια γκολ: 1 (με Παναθηναϊκό εντός)

Άνοιξε το σκορ: 3 φορές (με Παναθηναϊκό εκτός και εντός, με ΠΑΣ Γιάννινα εντός)

ΜΙΓΙΑΤ ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ

Βαθμοί από γκολ: 9,25 (1,5 με Ιωνικό εντός, 1 με ΟΦΗ εντός, 1,5 με ΠΑΟΚ εντός, 1 με Άρη εντός, 1,5 με Τρίπολη εντός, 1 με ΟΦΗ εκτός, 1 με Ολυμπιακό play off εκτός, 0,75 με Βόλο play off εντός)

Νικητήρια γκολ: Κανένα

Άνοιξε το σκορ: 2 φορές (με Ιωνικό εκτός, με Ολυμπιακό play off εκτός)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ήρθε το τελικό ΟΚ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Ξεκινά η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: