Στα ταμειακά της όρια η κυβέρνηση των ΗΠΑ: Η Γέλεν πιέζει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν σε αύξηση του χρέους για να πληρωθούν οι λογαριασμοί

FILE PHOTO: US Secretary of the Treasury Janet Yellen . EPA, Kim Ludbrook




Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Λ. Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους έως την 1η Ιουνίου εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει ή δεν αναστείλει το όριο χρέους, ασκώντας πίεση στον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους νομοθέτες να καταλήξουν σε συμφωνία για την αποφυγή χρεοκοπίας.

Η προειδοποίηση για το πότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χτυπήσουν το λεγόμενο X-date σηματοδοτεί νέα επείγουσα ανάγκη στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να βρουν έναν τρόπο να άρουν το ανώτατο όριο δανεισμού και να σπάσουν μια αντιπαράθεση που απειλεί να κλονίσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να ανατρέψει την οικονομία.

«Δεδομένων των τρεχουσών προβλέψεων, είναι επιτακτική ανάγκη το Κογκρέσο να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό για να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο του χρέους με τρόπο που να παρέχει μακροπρόθεσμη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει τις πληρωμές της», είπε η κ. Yellen.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ψήφισαν ένα νόμο τον Απρίλιο που θα αυξήσει το όριο του χρέους με αντάλλαγμα τις βαθιές περικοπές των δαπανών και θα αναιρέσει την πρόσφατη νομοθεσία που ψήφισαν οι Δημοκρατικοί  Ο κ. Μπάιντεν απέριψε αυτό το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι θα έβλαπτε τις εργαζόμενες οικογένειες ενώ θα ωφελούσε τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι βάζουν σε κίνδυνο την οικονομία της Αμερικής.

Ωστόσο, καθώς ο χρόνος τελειώνει και ορισμένοι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί ζητούν επίσης συγκράτηση των δαπανών, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Kevin McCarthy, Ρεπουμπλικανό από την Καλιφόρνια, και άλλους ηγέτες του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα τις επόμενες εβδομάδες.

Πληροφορίες μέσω της εφημερίδας New York Times

Οι απόρρητες φωτογραφίες ομιλούν από μόνες τους: Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το «πράσινο φως» στην επιχείρηση «Τρίαινα του Ποσειδώνα» εναντίον του Οσάμα μπιν Λάντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: