«Σουρωτήρι» ο εναέριος χώρος της Ρωσίας: Δεύτερη επίθεση με drone μέσα σε δύο ημέρες στο διυλιστήριο Ίλσκι

Καπνοί πάνω από το διυλιστήριο Ίλσκι στο Κράσνονταρ από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την επίθεση drone. EPA/Krasnodar region governor’s press service HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στη νότια Ρωσία, η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες, προκάλεσε πυρκαγιά, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε επίσης πως δεν υπάρχουν θύματα από το σημερινό περιστατικό και ότι η πυρκαγιά κατασβέσθηκε.

Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Συνήθως οι ουκρανοί αξιωματούχοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας, αν και μερικές φορές εκφράζουν την ικανοποίησή τους γι’ αυτές.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ της περιφέρειας Κρανσοντάρ στη Μαύρη Θάλασσα, έχει ικανότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Στο κενό η προσπάθεια Πούτιν για συσπείρωση… μέσω drones* Ειρωνεύονται οι Μοσχοβίτες, τον χλευάζει και ο Πριγκοζίν: «Μοιάζουμε με κλόουν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: