Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία: Μικρά κύματα τσουνάμι, άρση του συναγερμού για εκκένωση περιοχών υψηλού κινδύνου

FILE PHOTO: An officer examines a seismograph at the Anak Krakatau volcano monitoring station in Carita, Banten, Indonesia, 26 December 2018. EPA, ADI WEDA




Ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ στον Ειρηνικό δημιούργησε μικρά κύματα τσουνάμι κάτω του μισού μέτρου στο νησί Βανουάτου και σε άλλα σημεία στα ανοιχτά της Νέας Καληδονίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ ήρθη έπειτα από μία ώρα ο συναγερμός για εκκένωση περιοχών υψηλού κινδύνου.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού είπε ότι μικρά κύματα τσουνάμι έπληξαν το Lenakel, πόλη-λιμάνι στο Βανουάτου, χωρίς να έχουν αναφερθεί καταστροφές.

Το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Καταστροφών του Βανουάτου συμβούλεψε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα, με απρόβλεπτες συνέπειες».

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού ζήτησε επιφυλακή σε ακτίνα 1000 χιλιομέτρων, για τα Φίτζι, το Κιριμπάτι, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Γκουάμ και άλλα νησιά του Ειρηνικού.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στα νησιά Loyalty, νοτιοδυτικά των Φίτζι, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας και ανατολικά της Αυστραλίας, όπου η Θάλασσα των Κοραλλιών συναντά τον Ειρηνικό. Το εστιακό βάθος ήταν στα 37 χιλιόμετρα.

Η περιοχή είναι μέρος του «Δακτυλίου της Φωτιάς», του τόξου σεισμικών ρηγμάτων γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου καταγράφονται οι περισσότεροι από τους σεισμούς στον κόσμο.

Πηγή: ertnews

Φόρος τιμής στα θύματα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από τους ηγέτες της G7

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: