Στο προεδρικό ο Ιωάννης Σαρμάς για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – Σε λιγότερο από μισή ώρα ολοκληρώθηκε η άκαρπη, σύσκεψη στο Προεδρικό

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Άκαρπη, όπως αναμενόταν, ήταν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου και η συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

Έχει ήδη κληθεί από την κυρία Σακελλαροπούλου για να αναλάβει την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης και να γίνει η ορκωμοσία της




Οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο προεδρικό για τη σύσκεψη υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 11 το πρωί.

Πρώτος έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεύτερος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και λίγα λεπτά αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελευταίος έφτασε της ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν γύρω στις 11:30 χωρίς να κάνουν δηλώσεις, με τη σύσκεψη να διαρκεί κάτι λιγότερο από μισή ώρα.




Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαΐου θα ανακοινωθεί η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα αποφασιστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και την Παρασκευή θα γίνει η ορκωμοσία της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι στιγμής επικρατέστερος για την θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ., Παύλος Αποστολίδης και ο πρέσβης ε.τ., Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Περισσότερα σε λίγο

Στη γραμμή εκκίνησης για τη νέα εκλογική αναμέτρηση: Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: