Σε αδράνεια 400 εταιρείες στην Κύπρο μετά τις κυρώσεις από ΗΠΑ και Βρετανία: Ποιο θα είναι το μέλλον τους

FILE PHOTO: Νομίσματα σε ευρώ @amna_news




Περί τις 400 εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες παραμένουν σε αδράνεια μετά τις αμερικανοβρετανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», οι εν λόγω εταιρείες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με παρόχους υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στις λίστες με τους περιορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και του OFAC (Office of Foreign Assets Control), της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας δέχεται καταιγισμό αιτημάτων από επιχειρηματικές οντότητες που διασυνδέονται με τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που περιλήφθηκαν στους καταλόγους των Αγγλοαμερικανών.

Στόχος τους να προβούν σε αλλαγές που αφορούν την δομή τους, ώστε να απεμπλακούν από πρόσωπα και νομικές οντότητες που τελούν υπό περιορισμούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες , το Τμήμα αν και εξετάζει τα αιτήματα για διαφοροποιήσεις στις εν λόγω εταιρείες, εντούτοις, δεν προβαίνει σε καμία κίνηση.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν στον «Φ» ότι από το γραφείο της Εφόρου Εταιρειών έχει υποβληθεί ερώτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι η αρμόδια αρχή για τήρηση κι επίβλεψη των κυρώσεων, για το πώς θα τύχουν χειρισμού τα ζητήματα των εν λόγω επιχειρηματικών οντοτήτων.

Ναι μεν, μόνο οι κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευτικές, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά στην προκειμένη περίπτωση.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει ξεκαθαρίσει πως πλέον η Κύπρος δεν θα μείνει αμέτοχη στις περιπτώσεις επιβολής περιορισμών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Κύπρο, έστω κι αν αυτές προέρχονται από τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Σφοδρά πυρά και μια αδιάκοπη μάχη: Ο Νίκος Αναστασιάδης απαντά σε κατηγορίες για δική του διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: