Ρωσικά αντίποινα για την «επίθεση στο Κρεμλίνο»: Eκρήξεις στο Κίεβο, μπαράζ πυραυλικών χτυπημάτων στην Ουκρανία [video]

FILE PHOTO: A portrait of an elderly couple, made by street artist Christian Guemy, known as C215, on the wall of a house destroyed by Russian shelling in 2022, in Borodyanka, Kyiv region, Ukraine, 02 May 2023, amid Russia’s invasion. EPA, OLEG PETRASYUK




Εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, που διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία εντατικών πυραυλικών πληγμάτων και επιθέσεων με UAVs από τον Οκτώβριο του 2022, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο και πολιτικές υποδομές.

Τα σημερινά πλήγματα καταγράφονται προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από πλήγμα στη Χερσώνα που σύμφωνα με το Κίεβο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση στην περιφέρεια του Κιέβου, ανέφερε μέσω Telegram η τοπική στρατιωτική διοίκηση. Δημοσιογράφος του Ρόιτερς στην πρωτεύουσα άκουσε τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη.

Ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για εκρήξεις στη Ζαπορίζια. Ο Γιούρι Μαλάσκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, ανέφερε μέσω Telegram πως και εκεί ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στην Οδησσό. Οι προειδοποιητικές σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών περιφερειών της χώρας.




Η «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν

«Εξαρχής η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε την εμπλοκή της σε αυτή την υπόθεση που αφορά στην επίθεση κατά του Κρεμλίνου» δήλωσε από το Κίεβο ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Κώστας Ονισένκο σχολιάζοντας τις πρώτες αντιδράσεις μετά την φημολογούμενη «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν.

Ως αντίποινα η Μόσχα εξαπέλυσε νέα επίθεση με drones το πρωί της Πέμπης τόσο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας όσο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις με άγνωστο τον αριθμό ζημιών και απωλειών, παρά τη δημόσια άρνηση συμμετοχής του σε αυτή την ενέργεια τόσο του Βολοντίμιρ Ζελέσκι όσο και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο στρατού της Ουκρανίας, η δολοφονική επίθεση στην καρδιά του, Κρεμλίνου που καταγράφηκε σε βίντεο είναι προβοκάτσια από την πλευρά της Ρωσίας.

 Με το βλέμμα στην 9η Μαΐου

Στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, όπως μετέδωσε ο ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Κώστας Ονισένκο, «υπάρχουν φόβοι για το τι θα συμβεί μέχρι στις 9 Μαϊου γιατί είναι μια σημαδιακή μέρα καθώς υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες ότι είτε οι Ρώσοι είτε οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν εκείνη την ημέρα».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ οι προετοιμασίες του ουκρανικού στρατού είναι μεγάλες και σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών, παρά την επιθυμία τους, θα γίνει χωρίς την αεροπορική υποστήριξη από δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Εσωτερικός εχθρός ή κακοστημένη ρωσική προβοκάτσια; Καλικάντζαροι στην οροφή του Κρεμλίνου, αλαλούμ με τις ώρες της επίθεσης* Η ανάλυση του CNN [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: