«Ουκρανοί πράκτορες έδωσαν εντολή για την επίθεση στον Πριλέπιν» λέει η Μόσχα: Δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύσει το Κίεβο

O Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν που έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι ο ύποπτος που συνελήφθη μετά την έκρηξη κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν και σκοτώθηκε ο οδηγός του “έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες” Ουκρανών πρακτόρων.

“Οι ερευνητές της Ανακριτικής Επιτροπής εξετάζουν την εμπλοκή του Αλεξάντρ Περμιακόφ στην απόπειρα δολοφονίας του Ζαχάρ Πριλέπιν”, δήλωσε η επιτροπή, προσθέτοντας ότι “κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο ύποπτος δήλωσε ότι έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών”.

Από την πλευρά της η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε σήμερα στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν ή σε άλλες επιθέσεις.

“Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους”, μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραυματίας από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του ο ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Πριλέπιν, υποστηρικτής της εισβολής στην Ουκρανία: Tις ΗΠΑ κατηγορεί η Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: