Ο Μητσοτάκης «ανατίναξε τα πάντα», δήλωσε στο FOX ο Έντι Ζεμενίδης: Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πολιτικό σοκ, ήταν πολιτικός σεισμός, τόνισε…

File Photo Ο επικεφαλής της HALC, Έντι Ζεμενίδης. Φωτογραφία, via Manatos & Manatos, 38th Cyprus and Hellenic Leadership Conference, flickr




Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX News δημοσιεύει άρθρο του Michael Lee για την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την πορεία της Ελλάδας προς τις επαναληπτικές εκλογές.

Το κυβερνών συντηρητικό Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες στις εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας στον επόμενο γύρο των εκλογών.

Το κυβερνών Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής, με ποσοστό 40,8%. Τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος ήταν πολύ μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση από το 2015 έως το 2019, αλλά συγκέντρωσε μόλις το 20,1% των ψήφων την Κυριακή.

«Τα αποτελέσματα των ψηφοδελτίων είναι καθοριστικά», είπε ο Μητσοτάκης στους υποστηρικτές του που ζητωκραύγαζαν. «Δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση του λαού να κυβερνήσει, ισχυρή και αυτόνομη».

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδη (Endy Zemenides), τα αποτελέσματα της Κυριακής είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν σοκ στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, με τη Νέα Δημοκρατία να ανατρέπει τα ποσοστά που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

«Χθες ανατίναξε τα πάντα», είπε ο κ. Ζεμενίδης στο Fox News Digital, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα όχι μόνο ξεπέρασε τις δημοσκοπήσεις, αλλά ότι αναδεικνύει για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, ότι μια εν ενεργεία κυβέρνηση τα πήγε καλύτερα τη δεύτερη φορά από ό,τι την πρώτη».

Ο κ Ζεμενίδης είπε ότι οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές έδειξαν ότι ενώ κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει την απόλυτη πλειοψηφία, ένας συνασπισμός κεντροαριστερών και ακροαριστερών κομμάτων θα μπορούσε να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού και να εκδιώξει το κυβερνών συντηρητικό κόμμα.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τον κύριο αντίπαλό της κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες, την ίδια στιγμή που άλλα αριστερά κόμματα, όπως το ΚΚΕ, συγκέντρωσαν ακόμη λιγότερη υποστήριξη ή δεν πέτυχαν το όριο για την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Το αποτέλεσμα-σοκ, το οποίο ο Ζεμενίδης χαρακτήρισε «πολιτικό σεισμό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτει τις βάσεις για τη Νέα Δημοκρατία να επιδιώξει την απόλυτη πλειοψηφία στις δεύτερες εκλογές, που πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα επέφεραν ένα συντριπτικό πλήγμα στην αριστερή πτέρυγα της Ελλάδας, η οποία υποσχέθηκε να αναβαθμίσει τη στρατηγική της πριν από τις εκλογές του Ιουνίου.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ… Τα συλλογικά μας όργανα θα συνεδριάσουν άμεσα για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα… Πρέπει άμεσα να κάνουμε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται, για να δοθεί η επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

«Αυτή η ιδέα ότι η Ελλάδα είναι περισσότερο μια κεντροαριστερή προς περισσότερο αριστερή χώρα έχει πλέον καταρρεύσει», είπε ο Ζεμενίδης. Υποστήριξε επίσης ότι οι πρώτες εκλογές έδειξαν τη μοναδικότητα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, είναι μοναδική προσωπικότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική και κατάφερε να προσελκύσει ακόμη και την υποστήριξη των νέων Ελλήνων στο στυλ της διακυβέρνησής του.

«Ο Μητσοτάκης έχει γίνει σχεδόν μυθικό πρόσωπο στην πολιτική μας και στην πολιτική της Ευρώπης», είπε ο Ζεμενίδης. «Είναι σταθερά υπέρ της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και ισχυρός σε θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά είναι επίσης ευαισθητοποιημένος για την κλιματική αλλαγή, είναι υπέρ των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των LGBTQ».

ΠΗΓΗ: FOX – Greek conservatives hammer leftists in pivotal European election: ‘Political earthquake’

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως: Καταγγέλλει «εργαλειοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας και κομματική ανάμειξη παρεκκλησιαστικών οργανώσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: