Ο Μεγάλος Έλληνας: Είμαστε πραγματικά τυχεροί που έχουμε έναν τύπο σαν τον Γιάννη στην κορυφή του NBA, που μιλάει λογικά και δίνει προοπτική στους παίκτες

FILE PHOTO: Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (R) drives past Washington Wizards guard Xavier Cooks (L) during the first half of the NBA basketball game between the Milwaukee Bucks and the Washington Wizards, at Capital One Arena in Washington, DC, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

«Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε τον Γιάννη ανάμεσα στα μεγάλα αστέρια του ΝBA. Όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την ανθρωπιά του… Έχει απόλυτο δίκιο».

Ο προπονητής των Γουόριορς, Στιβ Κερ, δεν δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον «Greek Freak» – τον μεγάλο Έλληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η απάντηση που έδωσε ο Γιάννης για τον πρόωρο αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από τα πλέι οφ του ΝΒΑ συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και την κοινωνία:

«Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στη δουλειά σου; Οπότε κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία» είπε ο Γιάννης, δίνοντας ένα αξέχαστο μάθημα.

«Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Μερικές φορές τα καταφέρνεις, μερικές φορές όχι. Άλλες φορές είναι η σειρά σου, κάποιες άλλες όχι. Αυτό είναι το άθλημα. Δεν κερδίζεις πάντα. Μερικές φορές οι άλλοι κερδίζουν» είπε ο Μεγάλος Έλληνας.

«Είμαστε πραγματικά τυχεροί που έχουμε έναν τύπο σαν τον Γιάννη στην κορυφή του πρωταθλήματος μας, που μιλάει λογικά και δίνει προοπτική στους παίκτες» απάντησε ο Στιβ Κερ.

  • Ανάσα φρέσκου αέρα

«Ο Αντετοκούνμπο είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα» γράφει η ιταλική Corriere dellla Sera.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε ότι δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις, ότι αυτή είναι η λογική του αθλητισμού. Σε έναν κόσμο που συνηθίζει να μιλάει με τον συγχρονισμένο ρυθμό και τη βιασύνη των social media, οι λέξεις του Γιάννη έκαναν τη διαφορά. Προσεκτικά επιλεγμένες, κρατώντας το κεφάλι του στα χέρια του και τρίβοντας τα μαλλιά του, πρόφερε μία προς μια κάθε λέξη ξεκάθαρα, σχεδόν συλλαβίζοντας, κοιτώντας κατάματα τον δημοσιογράφο που του είχε κάνει μια εύλογη ερώτηση: “θεωρείτε ότι αυτή η σεζόν είναι χαμένη;”».

«Ο 28χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο μας υπενθύμισε ότι εκεί είναι πάντα ένας άλλος τρόπος να βλέπεις και να καλείς τα πράγματα» γράφει η FAZ, συγκλονισμένη, «ακούγοντας έναν γίγαντα του μπάσκετ που γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς Νιγηριανούς μετανάστες, έμεινε άπατρις τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του, μεγάλωσε ως μικροπωλητής μαντηλιών και ποτηριών και επιλέχθηκε ως 15ος στα ντραφτ του ΝΒΑ».

  • Απάντηση καρδιάς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε «μια απάντηση από την καρδιά του»: εξήγησε ότι δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις, ότι αυτή είναι η λογική του αθλητισμού» σημειώνει και η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ο Έλληνας αστέρας του μπάσκετ Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ένα αξέχαστο μάθημα. Μια απάντηση από την καρδιά κάθε αθλητή που έχει παλέψει με την ήττα.

Η ισπανική Marca το είπε επίσης πολύ όμορφα: «Το μπάσκετ είναι ο Αντετοκούνμπο».

Αναμφίβολα ζούμε σε μια βάναυσα ανταγωνιστική κοινωνία, στην οποία δεν δίνεται αξία στο να είσαι δεύτερος. Αυτό το ασυμβίβαστο και οδυνηρό περιβάλλον απανθρωποποιεί τους ανθρώπους. Η ήττα δεν είναι αποτυχία. Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού. Και πρέπει να το αποδεχτούμε φυσικά.

Στην πραγματικότητα, πιο πολλές είναι οι ήττες, παρά οι νίκες. Την ημέρα που θα το μάθουμε όλοι και πάνω απ’ όλα τη μέρα που θα το μεταδώσουμε στα παιδιά μας, θα έχουμε καλύτερο αθλητισμό και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Όπως συνήθιζε να λέει και ο “πατέρας της νίκης”, Ουίνστον Τσόρτσιλ, “η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία”. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις»…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Παρακαλούμε, φτάνουν οι λογιστές; Οι κανόνες δεν γίνονται «έξυπνοι», δίνοντάς απλά λίγο περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν σε ηλίθιες παραμέτρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: