Ο Λευκός Οίκος διαφωνεί με τη χρήση αμερικάνικου εξοπλισμού κατά της Ρωσίας: Το έχουμε καταστήσει σαφές στο Κίεβο, λέει, μετά την εισβολή στο Μπέλγκοροντ

FILE PHOTO Members of the Legion ‘Freedom of Russia’ carrying white-blue-white flags, a symbol of opposition to the Russian invasion of Ukraine, walk in the city of Irpin near Kyiv, Ukraine, . EPA/SERGEY DOLZHENKO




Η Ουάσινγκτον εξετάζει αναφορές ότι αμερικανικά οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από την Ουκρανία εντός της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Είπε ότι οι ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρες με το Κίεβο ότι δεν υποστηρίζουν καμία τέτοια χρήση αμερικανικού εξοπλισμού.

Tο Κρεμλίνο είπε ότι η χρήση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού από φιλο-oυκρανούς μαχητές που πραγματοποίησαν επιδρομή σε ρωσική συνοριακή περιοχή αυτή την εβδομάδα ήταν απόδειξη της αυξανόμενης εμπλοκής της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατατρόπωσε μαχητές που επιτέθηκαν στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ με τεθωρακισμένα οχήματα την προηγούμενη ημέρα, σκοτώνοντας περισσότερους από 70 «Ουκρανούς εθνικιστές» και απωθώντας τους υπόλοιπους πίσω στην Ουκρανία.

Ανέφερε ότι κατέστρεψε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε φορτηγά για να αποκρούσει μια από τις μεγαλύτερες εισβολές σε ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες.

Πλάνα μερικών από τα κατεστραμμένα οχήματα που κυκλοφόρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξαν στρατιωτικό υλικό κατασκευής των ΗΠΑ, όπως στρατιωτικά φορτηγά Humvee.

Το Reuters μπόρεσε να επιβεβαιώσει τη θέση των κατεστραμμένων οχημάτων και τις λεπτομέρειες γύρω από το βίντεο, αν και δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την ημερομηνία που γυρίστηκε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεγαλύτερος στρατιωτικός προμηθευτής της Ουκρανίας, αρχικά υποβάθμισε τις αναφορές ότι χρησιμοποιήθηκε αμερικανικό στρατιωτικό υλικό στην επιδρομή.

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Έφτασε στις ΗΠΑ ο νέος πρεσβευτής της Κίνας: Διπλωμάτης καριέρας ο Σίε Φενγκ, έχει ήδη μακρά εμπειρία στην Ουάσινγκτον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: