Ο Κατρούγκαλος έφυγε, οι σταυροί ήρθαν: Τον ψήφισαν 3.100 άτομα παρά την απόσυρσή του…

FILE PHOTO: O τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Γιώργος Κατρούγκαλος απέσυρε την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης μετά τις δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές που προκάλεσαν σάλο και αποτέλεσαν τρομερό  «αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία στιγμή πριν τις κάλπες.

Ωστόσο, δυο μέρες πριν τις εκλογές και με τα ψηφοδέλτια τυπωμένα, δεν γινόταν να απέχει από τα ψηφοδέλτια από τη στιγμή που το όνομά του είχε ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο.

Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι σταυρός στο όνομά του δεν θα σήμαινε ότι το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο ή ότι ο σταυρός δεν προσμετράται.

  • Με την ενσωμάτωση των σταυρών να είναι στο 94,07% στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, έχει λάβει 3.168 σταυρούς. Εως τώρα βρίσκεται στην 17η θέση από τους 20 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, με τις οποίες άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες,  προκάλεσαν σάλο και μεγάλες αναταράξεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ,  με την ΝΔ να καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια, κάτι ωστόσο που δεν ήταν τυπικά δυνατόν, καθώς οι συνδυασμοί είχαν ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο και τα ψηφοδέλτια είχαν τυπωθεί.

 

Πρώτη η ΝΔ και στο χωριό του Αλέξη Τσίπρα, στο Αθαμάνιο της Άρτας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: