Ο Αναστασιάδης συμπλέει με το διάδοχό του, “αδειάζει” τον ΔΗΣΥ: Οι πολιτικές που ακολουθούνται δημιουργούν προοπτικές για συνέχιση της επιτυχούς διακυβέρνησης του!!!

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης (Δ), εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον νυν Πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




“Χαίρομαι”, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, διότι “οι πολιτικές που ακολουθούνται (από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη) δημιουργούν τις προοπτικές για συνέχιση μιας επιτυχούς διακυβέρνησης”, εννοώντας βεβαίως τη δεκαετή δική του…

Η δήλωση αυτή είναι ευθεία βολή στον Δημοκρατικό Συναγερμο (ΔΗΣΥ), ο οποίος τηρεί μία πολύ αρνητική στάση απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση της Κύπρου. Την ίδια στιγμή, η νέα πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου, που πρόσκειται στον πρώην πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, θεωρεί βαρίδι για το κόμμα τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο τελευταίος, ταυτίζοντας την Προεδρία της Δημοκρατίας με τη δική του, στέλνει το μήνυμα στους Συναγερμικούς ότι …έχουν ξεφύγει. Σημειώνουμε  ότι ο ΔΗΣΥ συμπλέει με το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ εναντίον της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο, δημιουργούνται προοπτικές “και με νέες ιδέες, οι οποίες είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Και είναι και αναμενόμενο να παρατηρούνται και αλλαγές πολιτικής σε ορισμένους τομείς που μπορεί να είναι πιο δημιουργικές. Συνεπώς, θέλω να εκφράσω την απόλυτη μου ικανοποίηση για τη συνάντηση», τόνισε ο Αναστασιάδης, ο οποίος φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για την απόλυτη στήριξη του.

Ο τέως πρόεδρος είπε επίσης: “Συζητήσαμε (με τον κ. Χριστοδουλίδη) τις τελευταίες εξελίξεις τόσο όσον αφορά το Κυπριακό, τα ενεργειακά, αλλά και εσωτερικά θέματα”.

Κληθείς να αναφερθεί στην κατάσταση ανάμεσα στη Νομική και την Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι:

Δεν επιθυμεί να σχολιάσει «οτιδήποτε αφορά ξένα προς τα νέα μου καθήκοντα και αυτά είναι να παρακολουθώ και όπου μπορώ να συμβουλεύω. Πέραν τούτου δεν θέλω να εμπλακώ σε θέματα που δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ.

Εκείνο που θέλω να πω είναι ένα: Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει τι το Σύνταγμα προνοεί και το Σύνταγμα είναι σαφές. Παρερμηνείες, υπερεξουσίες, αυθαιρεσίες, δεν θεωρώ ότι επιτρέπονται από κανένα».

Δυσαρέσκεια του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας: “Ανίερη” και απαράδεκτη συνεργασία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, απέρριψαν δύο κυβερνητικές προτάσεις στη Βουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: