Ο ακροδεξιός Σουλεϊμάν Σοϊλού αφήνει να εννοηθεί ότι γίνονται υποκλοπές: Παρακολουθεί η Τουρκία τη Γερμανική Πρεσβεία στην Άγκυρα;

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον ισλαμιστή υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Είναι μια εκρηκτική δήλωση – σε μια εκρηκτική στιγμή. Όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Middle East Eye, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού (Süleyman Soylu) (του AKP) ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία ηχογράφησε συνομιλία μεταξύ ενός Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και ενός ανώτερου στελέχους της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Όπως γράφει η BILD, σε ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Luisa Volkhausen και Elias Sedlmayr και της επικεφαλής συντάκτριας πολιτικών θεμάτων Nadja Aswad:

Στο επίκεντρο του φερόμενου σκανδάλου κατασκοπείας βρίσκεται η Γερμανία. Γιατί ο Soylu είπε ότι ήταν ο Πρέσβης χώρας, της οποίας τον Υπουργό Εσωτερικών συνάντησε ο ίδιος το «Νοέμβριο, Δεκέμβριο» –η Γερμανίδα ομόλογός του Nancy Faeser (SPD) αποτελεί πιθανή υποψήφια.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για επαφές με τη μαφία, δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για τα όσα δήλωσε. Ο Soylu θεωρείται πολιτικός των άκρων και άνθρωπος του Erdogan για τις βρώμικες δουλειές, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκτοξεύσει απειλές και σε βάρος των Γερμανών τουριστών.

Η ιστορία που παρουσίασε έχει πολλές περίεργες πτυχές.

Σύμφωνα με τον Soylu, το υποτιθέμενο σκάνδαλο υποκλοπών φέρεται να σχετίζεται με συνάντηση μεταξύ του Ünal Ceviköz, κορυφαίου συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής της τουρκικής αντιπολίτευσης, και του «Πρέσβη χώρας της ΕΕ στην Πρεσβεία του».

Ο Soylu πρόσθεσε πως το θέμα δεν ήταν ο Ceviköz ως πρόσωπο, αλλά «η επίσκεψή του σε μια Πρεσβεία και οι εκεί συνομιλίες του».

Όχι μόνο η φερόμενη υποκλοπή αποκτά εκρηκτικό χαρακτήρα, αλλά και το υποτιθέμενο περιεχόμενο της συνομιλίας, κυρίως οι στόχοι που επιδιώκει ο Soylu με την ιστορία του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι ο Ceviköz έδωσε το εκλογικό πρόγραμμα της αντιπολίτευσης στον Πρέσβη για διορθώσεις και ζήτησε συμβουλές. Αυτό σημαίνει πως ο Soylu κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι επηρεάζεται από τη Δύση –και στην προκειμένη περίπτωση από το Γερμανό Πρέσβη.

Είναι ένα σενάριο βγαλμένο από κατασκοπική ταινία.

Από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών λέγεται ότι έλαβε γνώση των δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών και ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την αναφερόμενη ηχογράφηση (…)

ΠΗΓΗ: BILD – Hat die Türkei die Deutsche Botschaft abgehört? – «Τούρκος Υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι γίνονται υποκλοπές: Παρακολουθεί η Τουρκία τη Γερμανική Πρεσβεία;»

Ο αγώνας του Ερντογάν να διατηρήσει την εξουσία: Θα αποδεχόταν την ήττα; Και πώς η αντιπολίτευση θα μπορούσε να ενεργήσει στην εξουσία;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: