Νέα τροπή στο μυστήριο με την κληρονομιά της Λολομπριτζίτα: Σκληρή μάχη κληρονόμων και εκατομμύρια που έκαναν φτερά…

FILE PHOTO: Το φέρετρο της Τζίνα Λολομπριτζίτα στο Καπιτόλιο, Ρώμη, Ιταλία. EPA, ANGELO CARCONI




Η σκληρή μάχη για την κληρονομιά της σπουδαίας Ιταλίδας ηθοποιού και βασίλισσας της ομορφιάς Τζίνα Λολομπριτζίντα πήρε μια μυστηριώδη τροπή αφού ανακαλύφθηκε ότι εννέα εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της εξαφανίστηκαν…

Η Λολομπριτζίτα, η οποία αναδείχθηκε στη δεκαετία του ’60 ως η «ομορφότερη γυναίκα του κόσμου» και εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, πέθανε στις 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 95 ετών .

Στη διαθήκη της  μοίρασε τα περιουσιακά της στοιχεία μεταξύ του 66χρονου γιου της Milko Skofic Jr και του 35χρονου βοηθού της Andrea Piazzolla που φρόντιζε τη Λολομπριτζίτα στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

  • Αλλά μια σκληρή διαμάχη έχει ξεσπάσει, με την οικογένεια της Λολομπριτζίτα να κατηγορεί τον Piazzolla ότι χειραγωγούσε την ηθοποιό για να του δώσει μερίδιο από την περιουσία της.

Και στην τελευταία ανατροπή στη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ιταλικές αρχές που συνέταξαν μια απογραφή της περιουσίας της Λολομπριτζίτα δήλωσαν ότι διαπίστωσαν πως περιουσιακά στοιχεία 9 εκατομμυρίων ευρώ – η συντριπτική πλειονότητα του πλούτου της σταρ – έχουν εξαφανιστεί. 

Τα περιουσιακά στοιχεία της ηθοποιού περιλαμβάνουν ένα βιολετί ρουμπινί σε σχέδιο σε σχήμα μαξιλαριού αξίας 1.200 ευρώ, μαρμάρινα αγάλματα χερουβείμ, ένα ξύλινο άγαλμα του Βούδα καθώς και διάσημους πίνακες – όλα αυτά βρίσκονται στην πολυτελή βίλα της στη Ρώμη.

Η περιουσία της, που πιστεύεται ότι ήταν αξίας εκατομμυρίων ευρώ, έχει πλέον αποτιμηθεί σε σχεδόν 500.000 ευρώ, καθώς τα κεφάλαια  από την πώληση ακριβών περιουσιακών στοιχείων όπως τρία ακίνητα στη Ρώμη και ένα διαμέρισμα στο Μόντε Κάρλο παραμένουν άφαντα….

«Μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες ως προς το πού φυλάσσονται τα αγνοούμενα περιουσιακά στοιχεία», είπε στους Times ο Alessandro Gentiloni Silveri, δικηγόρος του Skofic Jr, του μονάκριβου γιου της ηθοποιού.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Λολομπριτζίτα κινήθηκε νομικά εναντίον του Skofic Jr, κατηγορώντας τον ότι την ταπείνωσε και ότι παραβίασε το «νόμιμο δικαίωμά της να γεράσει χωρίς να την κλέψουν».

Αλλά ο Skofic Jr – μαζί με τον γιο του Dimitri Skovic – ισχυρίζεται ότι η Λολομπριτζίτα  εξαπατήθηκε από τον νεαρό βοηθό Piazzola για να του γράψει τα περιουσιακά της στοιχεία ενώ έκοψε τις επαφές με τα μέλη της οικογένειάς της και τους στενούς φίλους της.

  • Δικαστήριο της Ρώμης θα αποφασίσει στις 7 Ιουνίου εάν η Λολομπριτζίντα είχε σώας τα φρένας όταν υπέγραψε τη διαθήκη της.

«Η Λολομπριτζίτα δεν ήταν αρκετά διαυγής για να υπογράψει τη διαθήκη της», είπε ο Gentiloni Silveri. «Ήταν εξαιρετικά αδύναμη και είχε ανθρώπους να τροφοδοτούν τις ψευδείς πληροφορίες της με τρόπο που υποστήριζαν ότι ήταν επωφελής για εκείνη».

Οι δικηγόροι του Piazzolla ισχυρίζονται ότι η Λολομπριτζίτα  δεν ήταν ευάλωτη και ήξερε τι έκανε όταν υπέγραψε τη διαθήκη.

«Ήταν διαυγής και διάβαζε τα πάντα», είπε ο Filippo Morlacchini, δικηγόρος του Piazzola. «Πάντα είχε τον τελευταίο λόγο».

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Απεβίωσε ο «Κόκκινος Dior» σε ηλικία 85 ετών: Κατά κόσμον Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: