Κολοσσιαία προεκλογική απάτη του Ερντογάν: Παρουσίασε κουτί με φτερά, χωρίς μηχανές, για μαχητικό 5ης γενιάς – Δεν πετάει ούτε με Red Bull [εικόνες, βίντεο]

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ως τοπ γκαν πιλότος παρουσιάσει ένα κέλυφος αεροσκάφους Πηγή φωτογραφίας Τουρκική Προεδρία




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

«Μόνο την Αγία Σοφία δεν έχει απογειώσει ακόμη στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα ο Ταγίπ Ερντογάν», λένε σκωπτικά αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα όσα προσπαθεί να τρέξει η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Και για να ξεκαθαρίζουμε τα γεγονότα, το μέσο μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ που παρουσίασε ο Ταγίπ Ερντογάν ως ένας άλλος Τομ Κρουζ, ως πλατφόρμα υφίστανται αλλά χωρίς τους απαραίτητους κινητήρες.

Μάλιστα αν υπάρξει η ανάλογη προσοχή ακόμη και στο cockpit που φωτογραφήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, μάλλον δεν είχε και πολλά όργανα, με ότι σημαίνει αυτό για την πορεία της ανάπτυξης του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Αλλά αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα δούμε πως το αεροσκάφος Χουρτζετ που θεωρείται προκεχωρημένο εκπαιδευτικό, απαιτήθηκαν δοκιμές σχεδόν πενταετίας για να φτάσει στο σημερινό επίπεδο που βρίσκεται.

Και αυτό είναι ένα προϊόν της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας η οποία κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν πασχίζει για ένα καλύτερο, αλλά και εξαγωγικό μέλλον.

Για το TF/X που πολλά έχει διαφημίσει η γειτονική χώρα, αυτό δοκιμάστηκε με κινητήρες που «φορέθηκαν» από τα υφιστάμενα F-16 τα οποία διαθέτει η τουρκική πολεμική αεροπορία κι όχι με κινητήρες που έχουν αναπτυχθεί για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Σ’ ότι αφορά το ΚΑΑΝ, όλες οι πληροφορίες το κατατάσσουν σ’ ένα μέσο μαχητικό ανάμεσα στο Χουρτζετ και το TF/X. Σίγουρα το συγκεκριμένο δεν πετά ή αν αυτό γίνει προφανώς και θα «δανειστεί» κινητήρες από τον υφιστάμενο αεροπορικό στόλο των Τούρκων.

Μάλιστα μέσα από την στενή παρακολούθηση των βημάτων που γίνονται από την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει φανεί πως ναι μεν ολοκληρώνει ένα «σκαρί» αλλά μένει στο περίβλημα διότι η κινητήριος δύναμη, τουλάχιστον επί του παρόντος απουσιάζει.

Όμως ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε και το επιθετικό ελικόπτερο της χώρας. Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει μειδιούν, λέγοντας ότι το ελικόπτερο ΑΤΑΚ ΙΙ χρειάζεται το λιγότερο άλλη μια τετραετία ερευνών και δοκιμών ώστε να ονομαστεί «επιχειρησιακό» για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και σαφώς για ν’ αποτελεί ένα εξαγωγικό προϊόν της γείτονος.

«Πολλά θα δούμε έως την 14η Μαΐου τα οποία αφορούν την άμυνα της Τουρκίας και την ανάπτυξη συστημάτων της εγχώριας βιομηχανίας» σημειώνεται από αρμόδιες πηγές. Όμως όπως εξηγούν, πρέπει να κρατάμε επί του παρόντος μικρό καλάθι μιας κι ότι παρουσιάζεται τώρα χρειάζεται πολλά χρόνια για να γίνει όπλο ή οπλική πλατφόρμα.

Και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει μέσα από αυτές τις παρουσιάσεις που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος ελέω του προεκλογικού του αγώνα είναι τι θα καταφέρει έως το τέλος της δεκαετίας.

Διότι μπορεί τώρα κάπου όλοι να λέμε πως εν έτει 2023 ο κ. Ερντογάν πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όμως όταν φτάσουμε στο 2030 τότε κάποιο από τα φύκια θα έχει γίνει όντως μια πολύτιμη κορδέλα.

Το ερώτημα είναι τι θα πρωτοχρηματοδοτήσει το τουρκικό κράτος ώστε στο τέλος της δεκαετίας μέσα από την έρευνα, την ανάπτυξη, την τεχνολογία έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Και είναι σαφές ότι η τουρκική βιομηχανία αξιοποιεί τους πόρους που έχει πάρει εδώ και χρόνια από το τουρκικό κράτος, φανερώνοντας αποτελέσματα που βεβαίως απαιτούν έρευνες και δοκιμές δεκαετιών. Όμως στο τέλος κάτι δίνουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, γεγονός που πρέπει να είναι και μάθημα για ανεπίδεκτους…

ΥΓ: Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ημέρες…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

Για την άσκηση Ηνίοχος 2023: Οι σύμμαχοι της Ελλάδας ψήφισαν ανατολικό Αιγαίο, μπαίνουν στο παιχνίδι και τα F-16 της USAF

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: