Η πρώην Πρώτη Κυρία της Κύπρου χάρηκε που οι Κύπριοι δεν είναι …Έλληνες: Κυρία Βασιλείου, απολακτίζω σημαίνει ότι διώχνω κάποιον με τις κλωτσιές…

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Ανδρούλα Βασιλείου. Φωτογραφία απότην εφημερίδα Πολίτης




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Το γελοίον του πράγματος σε αυτή την ιστορία με τους τέσσερις βαθμούς που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο (για τη Γιουροβίζιον μιλώ, για τι άλλο!) είναι που κάποιοι το χάρηκαν τόσο πολύ, που ανακάλυψαν και νέες έννοιες στη σχέση μας με την Ελλάδα.

Όπως την Ανδρούλα Βασιλείου, που έγραψε: «Χάρηκα να σας πω που πήραμε μόνο 4 πόντους από την Ελλάδα. Αρχίσαμε να απολακτιζόμαστε από τη μητέρα Ελλάδα…».

Το απολακτίζω (από και λακτίζω) σημαίνει ότι διώχνω κάποιον με τις κλωτσιές. Από πού μας έδιωξε η Ελλάδα με τις κλωτσιές; Από την Γουροβίζιον; Ή, μήπως, εννοεί ότι μας έδιωξε από τις τάξεις του ελληνισμού, επιτέλους, να αποκτήσουμε έθνος Κυπρίων να ησυχάσουν οι νεοκυπριακές συνειδήσεις.

Όταν τέτοιοι άνθρωποι, με λόγο και στη διεθνή κοινότητα, δεν αντιλαμβάνονται ότι εδώ και δεκαετίες έχουμε απολακτιστεί (απογαλακτιστεί είναι το σύνηθες) από την Ελλάδα και παρουσιάζουν τις σχέσεις των δυο χωρών, όπως ακριβώς είναι και οι σχέσεις εξάρτησης των Τουρκοκυπρίων από την μητέρα πατρίδα Τουρκία, τότε η γελοιότητα πέφτει στα κεφάλια μας ως τραγωδία. Ισοπεδώνουν τα πάντα μόνο και μόνο για να πουλήσουν εξυπνάδες και ψευτοπροοδευτισμό.

  • Αλλά, η ζημιά που κάνουν στην υπόθεσή μας, στην υπόθεση της κατοχής και στην αναζήτηση δικαιοσύνης για την πατρίδα μας είναι τεράστια.

Αλλά, αφού το θέλουν έτσι, ιδού και μια απάντηση του ίδιου επιπέδου: Χάρηκα να σας πω που πήραμε 12 πόντους από τον ελληνικό λαό. Οι δεσμοί μας είναι αιώνιοι.

Τι μας κόφτει αν έδωσε 4 πόντους μια επιτροπή πέντε ατόμων, που μπορεί να είναι και αυτό που λέει ο Κοτζιάς «δείγμα του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους».

Ό,τι και να κάνει το «κυρίαρχο σύστημα» η ελληνική κοινωνία έδωσε 12 πόντους στη Μεγαλόνησο. Και το κράξιμο που έφαγε η επιτροπή ήταν άνευ προηγουμένου.

Αυτά για την πλάκα μας, μην δίνουμε και διαστάσεις εθνικής κωμωδίας. Στα σοβαρά τώρα. Αντί να ασχολούνται οι νεοκύπριοι με όσα συμβαίνουν επί του εδάφους, ασχολούνται με φαντασιώσεις και ονειρεύονται απολακτισμούς. Η ουσία είναι ότι στις τουρκικές εκλογές της Κυριακής, στην κατεχόμενη Κύπρο είχαν δικαίωμα ψήφου 140.111 ψηφοφόροι. Ψήφισαν 82.587.

Στις τουρκικές εκλογές του 2018, είχαν δικαίωμα ψήφου106.446 ψηφοφόροι. Δηλαδή, καταγράφηκε αύξηση 39.769 Τούρκων ψηφοφόρων μέσα σε πέντε χρόνια και σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, από τις χώρες του εξωτερικού όπου ψήφισαν Τούρκοι πολίτες, στο ψευδοκράτος σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση ποσοστού συμμετοχής.

Από τις εκλογές του 2014 μέχρι σήμερα ο αριθμός των πολιτών της Τουρκίας στα κατεχόμενα που ψηφίζουν στις τουρκικές εκλογές αυξήθηκε κατά 52%, όπως έγραφε η Γενί Ντουζέν. Για τις «εκλογές» του ψευδοκράτους, το 2022 οι «ψηφοφόροι» ήταν 208.236 και το 2015 ήταν 176.912.. Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 31.324, όταν οι Τούρκοι που ψηφίζουν για τις τουρκικές εκλογές αυξήθηκαν κατά 47.940.

  • Για να κάνουμε και τις συγκρίσεις με τον απογαλακτισμό, ας σημειωθεί ότι στις εκλογές της Ελλάδα, 21 Μαΐου, στην ελεύθερη Κύπρο, έχουν δικαίωμα ψήφου 1.500 Έλληνες υπήκοοι που ζουν στην Κύπρο.

140.111 Τούρκοι ψηφίζουν για τις εκλογές της Τουρκίας και 1.500 Έλληνες ψηφίζουν για τις εκλογές της Ελλάδας. Ποιοι πρέπει να απολακτιστούν από την Κύπρο δεν χρειάζεται και μυαλό για να το καταλάβεις. Φτάνει να μπορείς να το χρησιμοποιείς.

Ακούσατε ποτέ κανέναν από αυτούς τους πανέξυπνους μας, που μας κάνουν μαθήματα απογαλακτισμού από την Ελλάδα, να καταγγέλλουν με στοιχεία και γεγονότα -αυτό που δείχνουν οι πιο πάνω αριθμοί, οι οποίοι είναι μόνο ενδεικτικοί- την τουρκοποίηση της Κύπρου; Δεν τους ενδιαφέρει.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυτοπαρουσιάζονται ως διαφορετικοί, ευρωπαίοι, διεθνιστές. Και συνειδητά (συνειδητά, διότι δεν μπορώ να πω από βλακεία), παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας, που δικαιολογεί τις παρανομίες της προπαγανδίζοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την κατεχόμενη Κύπρο είναι ίδιες με τις σχέσεις της Ελλάδας με την ελεύθερη Κύπρο. Άντε, απολακτιστείτε να ησυχάσουμε.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η Τουρκία μεταξύ αλαζονικού και «ήπιου» εθνικισμού: Το πολιτικό DNA που εμβολίασε ο Ταγίπ Ερντογάν την τουρκική κοινωνία είναι επικίνδυνο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: