Οι πλημμύρες κτύπησαν στην καρδιά την Εμίλια-Ρομάνια: Η χειρότερη καταστροφή του αιώνα -Aδιάκοπες βροχές συνεχείς κατολίσθήσεις* 36.000 εκτοπισμένοι [videos]

FILE PHOTO A man pushes a wheelbarrow along an inundated street following the flood that is affecting Emilia-Romagna region, in Faenza, Italy, EPA/PASQUALE BOVE




Συνεχίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών στην Emilia Romagna με αδιάκοπες βροχές, τεράστιες εκτάσεις κάτω από το νερό και τις συνεχείς κατολισθήσεις που γονατίζουν τα Απέννινα.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων ανέρχεται σε περισσότερους από 36.600, οι περισσότεροι από αυτούς στην περιοχή της Ραβέννας.

Ελικόπτερο που έλεγχε τα καλώδια ρεύματος για την Enel συνετρίβη, 4 τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Η πρωθυπουργός Giorgia Meloni επίσπευσε  την επιστροφή της στην Ιταλία από τη συνάντηση της G7 που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χιροσίμα: «η συνείδησή μου απαιτεί να επιστρέψω».

Ο συναγερμός των γεωλόγων

Μια «απελπιστική κατάσταση» σε μια τεράστια έκταση στους λόφους στην Emilia Romagna, η οποία πηγαίνει από τη Μπολόνια στην Τσεζένα σχεδόν μέχρι το Ρίμινι ως αποτέλεσμα του «βομβαρδισμού κατολίσθησης» μετά την πλημμύρα.

Το είπε στο ANSA ο περιφερειακός πρόεδρος του Τάγματος των Γεωλόγων, Paride Antolini. «Είχαμε πάντα μια εξαιρετική χαρτογράφηση των υπαρχουσών κατολισθήσεων, αλλά τώρα, η αύξηση των φαινομένων τις τελευταίες ημέρες παραμόρφωσε τη χαρτογράφηση και καταγράφουμε επίσης γεγονότα σε απρόβλεπτες περιοχές», εξηγεί ο Antolini, μιλώντας για «πολλούς δρόμους που έχουν εξαφανιστεί τελείως. και δεν θα είναι ποτέ ούτε καν επισκευήσιμα”

Επιπλέον, πολλά σπίτια είναι απομονωμένα αλλά και αγροκτήματα. “Τα Απέννινα, με μαλακούς βράχους, έδειξαν όλη τους την ευθραυστότητα – συνεχίζει ο ειδικός – στους λόφους του Cesenate η κατάσταση είναι δύσκολη. Πιστεύω ότι στους δήμους που έχουν πληγεί περισσότερο θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε τα ταξίδια όλο αυτό το καλοκαίρι”. Μια κατάσταση, συνεχίζει, “που στα 63 μου χρόνια δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ να δω ή να ζήσω. Αυτό – λέει ο Antolini – είναι υπερβολικό ακόμα και για έναν γεωλόγο. Εδώ είναι καταστροφή”.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Ήρθαν κοντά στη Χιροσίμα ο Μακρόν με τη Μελόνι: Ξεπέρασαν τις βαριές κατηγορίες – Τι σκέφτονται να κάνουν για την Τυνησία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: