Οι Αμερικάνοι δεν κτύπησαν αυτή τη φορά τους Κύπριους δικηγόρους και λογιστές: Μεγάλος κατάλογος κυρώσεων εναντίον συνεργατών ολιγαρχών

FILE PHTO: Η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, ανέφεραν -προφανώς ανακουφισμένες- δήλωσαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν νέες προσθήκες κυπριακών φυσικών και νομικών προσώπων στους επικαιροποιημένους καταλόγους κυρώσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πηγές, από το Υπουργείο Οικονομικών, που μίλησαν στο ΚΥΠΕ, από τον πρώτο έλεγχο των επικαιροποιημένων λιστών τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ δεν φαίνεται να υπάρχουν νέες προσθήκες κυπριακών φυσικών και νομικών προσώπων.

Το πρώι ώρα Ουάσιγκτον δημοσιεύτηκαν προσθήκες από τo Γραφείο Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Προηγουμένως είχε δημοσιευτεί επικαιροποιημένος κατάλογος από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ποιά είναι τα όνοματα και οι οντότητες του καταλόγου, σύμφωνα με την Καθημερινή

Πρόκειται για τους:

Αττικούρης Κυριάκος
Γεωργίου Μαριλένα
Γιαννακού Κώστας
Βακανάς Κυριάκου Αντώνης
Σεργίδης Δημήτριος

Οι οντότητες είναι οι εξής:

Miramonte Investments Limited – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα, του Alisher Burhanovich Usmanov, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Savoler Development Limited – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα, του Alisher Burhanovich Usmanov, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Sommen Secretarial Services Limited – Παροχή υλικής βοήθειας, χορηγίας ή παροχή οικονομικής, υλικής ή τεχνολογικής υποστήριξης ή αγαθών ή υπηρεσιών προς ή προς υποστήριξη των Windfel Properties Limited, Savoler Development Ltd και Miramonte Investments Ltd, οντοτήτων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Windfel Properties Limited – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα, του Alisher Burhanovich Usmanov, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Almenor Holdings Limited – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα της The Sister Trust, οντότητας της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Hightrail Ltd – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα, του Δημήτριου Σεργίδη, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Klaret Aviation Limited – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα της The Sister Trust, οντότητας της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Omnia Services Cyprus Ltd – Ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή εκ μέρους, άμεσα ή έμμεσα, του Δημήτριου Σεργίδη, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Με κυπριακή υπηκοότητα στην λίστα των κυρώσεων παρουσιάζονται και τα συγκεκριμένα άτομα:

KOCHAROVA Gulnoz Zunnurovna
ISMAILOVA Gulbakhor Burkhanovna
KOCHAROV Vakhtang Ernstovich

  • Οι Κύπριοι πολίτες και η σύνδεσή τους με τις οντότητες

Σύμφωνα με τη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ:

Ο Αττικούρης Κυριάκος συνδέεται με τις WINDFEL PROPERTIES LIMITED, SAVOLER DEVELOPMENT LIMITED και MIRAMONTE INVESTMENTS LIMITED. Με το σκεπτικό ότι είναι επικεφαλής, αξιωματούχος, ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Windfel Properties Limited, Savoler Development Ltd, και Miramonte Investments Ltd, οντότητες των οποίων η περιουσία και τα συμφέροντα στην ιδιοκτησία είναι είναι αποκλεισμένα, σύμφωνα με τις κυρώσεις.

Η Γεωργίου Μαριλένα συνδέεται με την ALMENOR HOLDINGS LIMITED. Για τον λόγο ότι είναι επικεφαλής, αξιωματούχος, ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Almenor Holdings Limited, μια οντότητα της οποίας η ιδιοκτησία και συμφέροντα σε περιουσία δεσμεύονται συμφέροντα σύμφωνα με τις κυρώσεις.

Ο Γιαννακού Κώστας με την ALMENOR HOLDINGS LIMITED. Για τον λόγο ότι είναι επικεφαλής, αξιωματούχος, ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Almenor Holdings Limited, μια οντότητα της οποίας η ιδιοκτησία και συμφέροντα σε περιουσία δεσμεύονται, σύμφωνα με τις κυρώσεις.

Ο Κυριάκου Αντώνης με τις WINDFEL PROPERTIES LIMITED, SAVOLER DEVELOPMENT LIMITED και MIRAMONTE INVESTMENTS LIMITED. Με το σκεπτικό ότι είναι επικεφαλής, αξιωματούχος, ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Windfel Properties Limited, Savoler Development Ltd και Miramonte Investments Ltd, οντοτήτων των οποίων η περιουσία και τα συμφέροντα σε ακίνητα είναι δεσμευμένα σύμφωνα με τις κυρώσεις.

Ο Σεργίδης Δημήτριος συνδέεται με τον Usmanov, Alisher Burhanovich, επειδή ανήκει ή ελέγχεται από, ή έχει ενεργήσει ή υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό ή για λογαριασμό, άμεσα ή έμμεσα, του Alisher Burhanovich Usmanov.

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στο καταδρομικό USS Arleigh Burke: Εμβαθύνεται η σχέση με τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: