Έσπευσαν να συγχαρούν τον νικητή Ερντογάν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ: Ανυπομονούν να συνεργαστούν μαζί του!

FILE PHOTO: US President Joe Biden delivers a speech at the Kubicki Arcades, in the back gardens of the Royal Castle, in Warsaw, Poland. EPA, Piotr Nowak POLAND OUT




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη την Κυριακή τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, μια εκλογική διαδικασία που ήταν από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

“Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σε διμερή ζητήματα και σε κοινές παγκόσμιες προκλήσεις”, έγραψε ο Μπάιντεν σε μήνυμά του στο Twitter.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της αμερικανικης διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε τα εξής:

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του και στους ψηφοφόρους της Τουρκίας για την υψηλή συμμετοχή, που αντικατοπτρίζει μια μακρά δημοκρατική παράδοση. Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος και εταίρος του ΝΑΤΟ. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την κυβέρνηση που επέλεξε ο τουρκικός λαός.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τα συγχαρητήριά της στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στην Τουρκία χθες Κυριακή εξέφρασε το βράδυ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μέσω Twitter.

«Συγχαίρω τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την νίκη του στις εκλογές. Αναμένω να συνεχίσουμε την οικοδόμηση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας. Είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για την ΕΕ, όσο και για την Τουρκία να εργαστούμε για την προώθηση αυτής της σχέσης προς όφελος των λαών μας», ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Θα αποτρέψει την «καταστροφική» κήρυξη στάσης πληρωμών: Εκφράζει ικανοποίηση ο Πρόεδρος Μπάιντεν για τον «συμβιβασμό» αναφορικά με το όριο χρέους των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: