Απομακρύνεται η «πτώχευση»: Έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο η συμφωνία για το όριο του χρέους των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν

epa10661214 US President Joe Biden arrives to deliver remarks after striking a bipartisan deal on the debt ceiling, in the Roosevelt Room of the White House in Washington, DC, USA, 28 May 2023. EPA, Yuri Gripas, POOL




Η συμφωνία για το όριο του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, που διαπραγματεύτηκαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι για την αποφυγή του κινδύνου οι ΗΠΑ να κηρύξουν άνευ προηγουμένου στάση πληρωμών, είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο.

Αυτό, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παροτρύνοντας εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να την υιοθετήσουν το ταχύτερο.

«Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά τηρώντας τις υποχρεώσεις μας και οικοδομώντας την ισχυρότερη οικονομία στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Κάλεσε «σθεναρά» και τα δυο σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχουν ισχνή πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι και τη Γερουσία που ελέγχουν οριακά οι Δημοκρατικοί, «να υιοθετήσουν τη συμφωνία αυτή».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Ουάσιγκτον, United States

Στο στόχαστρο δεν είναι η Κύπρος, αλλά οι Ρώσοι ολιγάρχες και ο Πούτιν, λέει η Αμερικανίδα Πρέσβης Τζούλι Φίσερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: