Απέτυχε η «παράσταση» ΝτεΣάντις -Μασκ: Το Twitter Space δεν ανταποκρινόταν η ανακοίνωση για την Προεδρία των ΗΠΑ καθυστέρησε μισή ώρα

Opponents of Florida Governor DeSantis protest against his presidential candidacy in front of the Four-Season hotel in Miami, Florida, USA, 24 may 2023. . EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Το πάρτι του Ron DeSantis καταστράφηκε από δυσλειτουργίες στο Twitter. Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024 ξεκίνησε σχεδόν με μισή ώρα καθυστέρηση και μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες λόγω των διακομιστών και λόγω του μεγάλου αριθμού συνδέσεων στο Twitter Space.

Προβλήματα που σχολιάστηκαν αμέσως από τον Ντόναλντ Τραμπ: η εκτόξευση ήταν μια «καταστροφή όπως και η εκστρατεία του», λέει ο πρώην πρόεδρος στο κοινωνικό δίκτυο Truth.. Αρκετοί αμερικανικοί ιστότοποι δίνουν τίτλο “Desaster”, παίζοντας με το όνομα του κυβερνήτη της Φλόριντα. Και το εκλογικό επιτελείο του Τζο Μπάιντεν κοροϊδεύει επίσης τις δυσλειτουργίες.

Η εκδήλωση με τον Elon Musk θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 18.00. Όλα ήταν έτοιμα για μια έγκαιρη έναρξη, αλλά παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Musk, του κατ’ εξοχήν μαέστρου, ο DeSantis κατάφερε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μόλις στις 6:26 μ.μ.: «Εγώ τρέχω να ηγηθώ της μεγάλης επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, το βλέπουμε με τα μάτια μας και το νιώθουμε».

Είκοσι έξι λεπτά καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των οποίων ο Μασκ προσπάθησε πολλές φορές να ξεκινήσει τη συνέντευξη, αλλά χωρίς επιτυχία. «Αυτό που συνέβη ήταν ατυχές», είπε ο δισεκατομμυριούχος που έχει λάβει πολλά κομπλιμέντα από τους Ρεπουμπλικάνους στο Twitter Space επειδή ήταν υπέρμαχος της πρώτης τροπολογίας.

Μόλις πήρε τον λόγο, ο DeSantis περιέγραψε τη στρατηγική του σε γενικές γραμμές, τονίζοντας επίσης ορισμένες σαφείς διαφορές σε σχέση με τον Τραμπ αλλά και με τον Μπάιντεν. «Θα είμαι ενεργητικός», λέει, επισημαίνοντας έμμεσα τη διαφορά ηλικίας με τους δύο αμφισβητίες. «Τηρώ τις υποσχέσεις μου και ακόμη και οι επικριτές μου το γνωρίζουν», απαντά σε όσους του ζητούν διαβεβαιώσεις για τη δράση του σε σύγκριση με αυτούς που απλώς κάνουν tweet.

Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό “θα το κάνουμε. Θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους για να το κάνουμε”, προσθέτει σε κάτι που φαίνεται να είναι κτύπημα στον Τραμπ. Στο μέτωπο της μετανάστευσης, ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει δεσμευτεί σε μια σκληρή επίθεση: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φτάσει στη χώρα μας παράνομα», παρατηρεί, υπερασπιζόμενος όλες τις πολιτικές του που εφαρμόζει στη Φλόριντα, μια πολιτεία – εξηγεί – που έχει γίνει ένα παράδειγμα του τι μπορούν να κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

“Στη Φλόριντα, κανένα βιβλίο δεν απαγορεύεται. Είναι για εκπαίδευση αλλά όχι για κατήχηση στο σχολείο”, τονίζει, τάσσεται κατά της “πολιτικοποίησης του κλίματος” και υπέρ της αμερικανικής ενεργειακής ανεξαρτησίας. «Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τη Γερμανία», λέει.

Στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, προσδιορίζει την Κίνα ως τη “μείζονα γεωπολιτική απειλή. Απαιτούνται ισχυρές σχέσεις με την Ιαπωνία, την Ινδία και την Αυστραλία”, λέει.

Σχετικά με την Ουκρανία, εξηγεί ότι δεν επιθυμεί την επέκταση της σύγκρουσης, πόσω μάλλον τη συμμετοχή αμερικανικών στρατευμάτων. Οι τελευταίες του επισημάνσεις αφορούν όσους τον ρωτούν για τα πιθανά παρατσούκλια που σύντομα θα του δώσει ο Τραμπ. Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη λέει ανεξάρτητα από το πώς θα του δώσουν το παρατσούκλι τις επόμενες μέρες, το σημαντικό είναι ότι θα τον αποκαλούν «νικητή» κάποια στιγμή. Γιατί, είναι πεποίθησή του, αν «πάρω την υποψηφιότητα θα κερδίσω τις εκλογές: μπορείτε να συγχρονίσετε τα ρολόγια σας».

Mε πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

O Ντε Σάντις ανακοινώνει την υποψηφιότητά του μέσω Twitter σε κοινή εκδήλωση και υπό τις ευλογίες του Ελον Μασκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: