«Αγόρια στο ντους»: Υπό διερεύνηση η καταγγελία για την πολυβραβευμένη ταινία που προβλήθηκε σε μαθητές δημοτικού [video]

Σκηνή από την ταινία «Αγόρια στο ντους». Photo screenshot via youtube, CINEDU




Το δρόμο της δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει η καταγγελία των γονέων 10χρονου μαθητή σε βάρος δασκάλας της Τετάρτης δημοτικού σχολείου της Αθήνας, υποστηρίζοντας πως η εκπαιδευτικός έβαλε τα παιδιά να δουν την μικρού μήκους ταινία «Αγόρια στο Ντους» που έχει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η ταινία «Αγόρια στο ντους» έχει πάρει πληθώρα βραβείων και ανάμεσά τους το 2021 το βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.

Στα βραβεία που έχει λάβει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, ταινία περιλαμβάνονται:

  • Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ
  • Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
  • Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε

Για την υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και για την οποία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

«Την Παρασκευή 19/5 γνωστοποιήθηκε διαμαρτυρία γονέα σχετικά με το ζήτημα αυτό. Την ίδια ημέρα η διαμαρτυρία απεστάλη αμέσως στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ελέγξει και να ερευνήσει επισταμένως το περιστατικό, να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και να μας ενημερώσει σχετικά. Μόλις μας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θα αποφανθούμε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Η εκπαιδευτικός που προέβαλε την σουηδικής παραγωγής ταινία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το συμβάν.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Πρόκειται για μια κατεξοχήν ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, το οποίο εκτυλίσσεται μεταξύ αρρένων εφήβων 12 ετών», ισχυρίζεται ο δικηγόρος της οικογένειας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι οι εντολείς του ζητούν να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα πληροί τις προϋποθέσεις και αν πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να προβάλλει την συγκεκριμένη ταινία.

Αναφερόμενος στο εξώδικο – διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο Παιδείας ο κ. Κατσιμπαρδάς δήλωσε ότι «το μείζον της Πολιτείας είναι να προστατευθεί η παιδική ανηλικότητα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικονένειας του μαθητή αποκάλυψε ότι οι πελάτες του είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί ενώ για το περιεχόμενο της μικρού μήκους ταινίας είπε ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες και από άλλους γονείς.

«Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση είχα τηλεφωνήματα και από γονείς από άλλα σχολεία για μια αυθαιρεσία που υπάρχει στο Δημόσιο με τέτοια ζητήματα» ισχυρίστηκε μη διευκρινίζοντας, ωστόσο, εάν έχει στοιχεία γι’ αυτές τις καταγγελίες.

Σε 60χρονη τοξικομανή ανήκει η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή στη Βαρβάκειο: Τι ψάχνει η αστυνομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: