Αυστριακό τρένο μετέδωσε από τα μεγάφωνα ομιλίες του Χίτλερ και κραυγές «Sieg Heil»

FILE PHOTO: Highspeed train ‘Railjet’ arrives to Berlin, Germany, EPA/Arno Burgi




Αντιμέτωποι με ένα απίστευτα προσβλητικό γεγονός βρέθηκαν ταξιδιώτες σε ένα υπεραστικό τρένο στην Αυστρία την Κυριακή όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε η ηχογράφηση μιας ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ.

Αντί για τις κανονικές ανακοινώσεις, οι ταξιδιώτες άκουσαν επίσης από την ηχογράφηση τους ανατριχιαστικούς χαιρετισμούς «Heil Hitler» και «Sieg Heil» μέσα από το σύστημα ηχείων του τρένου.

Ενας χειριστής είπε ότι υπήρξαν πολλά τέτοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Επιβάτης στο δρομολόγιο Bregenz-Βιέννη είπε στο BBC ότι όλοι στο τρένο ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Ο David Stoegmueller, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του Γερμανού ηγέτη των Ναζί παίχτηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο, φτάσει στη Βιέννη.

«Ακούσαμε δύο ‘επεισόδια’», είπε. «Πρώτα ήταν 30 δευτερόλεπτα μιας ομιλίας του Χίτλερ και μετά ακούγονταν τα «Sieg Heil»».

Ο κ. Stoegmueller είπε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπόρεσε να σταματήσει την ηχογράφηση και δεν ήταν σε θέση να κάνει δικές του ανακοινώσεις.

Σε δήλωση που εστάλη στο BBC, οι Αυστριακοί Σιδηρόδρομοι (ΟΕΒΒ) ανέφεραν: «Σαφώς και αποστασιοποιούμαστε από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε αναφέρει το θέμα στην αστυνομία», ανέφεραν.

Ηδη έχουν υποβληθεί καταγγελίες σε βάρος δύο ατόμων.

Ο βουλευτής των Πρασίνων Stoegmueller είπε ότι έλαβε ένα email από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο με μια ηλικιωμένη κυρία που επιζήσασα του Ολοκαυτώματος η οποία έκλαιγε.

Ενας δεύτερος επιβάτης δήλωσε ειρωνικά: Σε άλλες χώρες τα τεχνικά προβλήματα είναι μια βλάβη του κλιματισμού. Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ».

Με πληροφορίες από ΒΒC

«Δαγκωτό» Ερντογάν από τους 1,4 εκατ. Τούρκους της Γερμανίας: 65% με ρεκόρ συμμετοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: