Αυστραλία: Το έγκλημα ολοκληρώθηκε – Πέθανε η 95χρονη που είχε χτυπηθεί από αστυνομικό με taser

Στιγμιότυπο από βίντεο της Αυστραλιανής τηλεόρασης




Πέθανε η 95χρονη Αυστραλή, μία εβδομάδα αφότου αστυνομικός χρησιμοποίησε εναντίον της taser στον οίκο ευγηρίας όπου ζούσε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Κλέρ Νόουλαντ «πέθανε ήρεμα (sic) στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 19.00 περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους δικούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο 33χρονος αστυφύλακας θα βρεθεί στο δικαστήριο στις αρχές Ιουλίου με τις κατηγορίες της απερίσκεπτης πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης και της επίθεσης που προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη.

Ο αστυνομικός παραμένει σε αναστολή υπηρεσίας μετ’ αποδοχών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Η κυρία Nόουλαντ ζούσε σε ένα οίκο φροντίδας στην πόλη Cooma περίπου 114 χιλιόμετρα νότια της Καμπέρας, πρωτεύουσας της Αυστραλίας.
Η αστυνομία της περιοχής λέει τωρα ότι οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά της «παραμένουν σε όσους είχαν την τύχη να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν από την κυρία Νόουλαντ κατά τη διάρκεια μιας ζωής γεμάτη καλοσύνη και αγάπη στην οικογένεια».

Η 95χρονη χτυπήθηκε δύο φορές στο στήθος και στην πλάτη κι όταν κατέρρευσε υπέστη κάταγμα στο κρανίο και σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.
Το τραγικό περιστατικό κτηνώδους αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, έχει προκαλέσει εκκλήσεις για μια πολιτειακή κοινοβουλευτική έρευνα και για τη δημοσιοποίηση των πλάνων της αστυνομικής κάμερας.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια της Νόουλαντ είπε ότι ήταν «ένα πολύ σεβαστό, αγαπητό μέλος της τοπικής της κοινότητας» και «αγαπημένη και ευγενική μητριάρχης της οικογένειας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, BBC

Σίδνεϊ, Australia

Απρεπής και χυδαίος ο Ακάρ: Να μη μιλάμε «για Πόντους», υπάρχει και μια σφαγή που λέγεται Τριπολιτσά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: