Ξεκινά στις 29 Απριλίου το 17ο Παγκύπριο συνέδριο ΔΗΣΥ: Στη σκιά της ιστορικής ήττας του Φεβρουαρίου

To έμβλημα του ΔΗΣΥ. Φωτογραφία από το facebook του κόμματος.




Μέσα από μια ιδιάζουσα πολιτικά περίοδο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 29 Απριλίου το 17ο παγκύπριο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η ιστορική ήττα που δέχθηκε το κόμμα τον περασμένο Φεβράρη έχει ήδη αφήσει τα σημάδια της στην δεξιά παράταξη, γι’ αυτό και η παρουσία του τέως προέδρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, και του επίτιμου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, στρέφει ήδη από τώρα τα φώτα προς το μέρος τους.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του  ο Ανδρέας Πιμπίσης στον Φιλελεύθερο, αυτό που όλοι στο χώρο του ΔΗΣΥ αναμένουν να ακούσουν από τους δύο είναι το πως το κόμμα από κυβέρνηση βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης από την πρώτη Κυριακή.

Προ των προεδρικών αλλά στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου είχαν λεχθεί πολλά για τη στάση και τη συμπεριφορά Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Αναστασιάδη. Πολλά απ’ αυτά τα σχόλια έμειναν αναπάντητα, και πολλοί είναι εκείνοι στο χώρο του ΔΗΣΥ που αναμένουν να ακούσουν τους δύο να τοποθετούνται κατά τρόπο ξεκάθαρο ως προς το γιατί χάθηκαν οι εκλογές και ποιοι είναι οι λόγοι.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία οι ομιλητές θα είναι τέσσερις. Ο απερχόμενος αναπληρωτής πρόεδρος, Χάρης Γεωργιάδης, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο επίτιμος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και η νυν πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου. Στη συνέχεια θα δοθεί ένα τετράωρο στους συνέδρους για να τοποθετηθούν.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισκέφθηκε τους Οικολόγους όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.  Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκτροχιαστεί η οικονομική κατάσταση της Κύπρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι αν και το κόμμα της θέλει δημοσιονομική πειθαρχία, εντούτοις, δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις εκποιήσεις, τα οποία πρέπει να διαχειριστούν.

Η κ. Δημητρίου προέβη σε συστάσεις προς τις εταιρείες διαχειρίσεις δανείων ότι πρέπει να ακολουθούν το εποπτικό πλαίσιο, όπως ορίζεται από την Κεντρική Τράπεζα, σημειώνοντας ότι έχουν ενώπιον τους καταγγελίες και περιστατικά, τα οποία δεν δίδουν αυτό το μήνυμα, δηλαδή ότι αυτές οι εταιρείες ακολουθούν τον κώδικα ή το πλαίσιο εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, θα αναμένουν να δουν το περιεχόμενο της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία να σημειωθεί συνέρχεται τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε πως «η κατάσταση με τις εκποιήσεις δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως έχει», για να προσθέσει ότι αναμένουν από τον Υπουργό Οικονομικών να έρθει με μια καλή πρόταση, «ώστε να προστατευτεί ο κόσμος και όχι μόνο να προστατεύουμε τις Τράπεζες». Για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων, είπε ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στο πώς συμπεριφέρονται, τι λένε και τι κάνουν». Προηγουμένως, κατά τη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα προς συζήτηση, καθώς και η μελλοντική δράση και συνεργασία των δύο κομμάτων.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Τι απαντά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την ανάρτησή του στα γενέθλια του προέδρου του ΔΗΚΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: