Το TRT World είναι εταιρεία λόμπι, δεν είναι μέσο ενημέρωσης: Οι Αμερικανοί πήραν τις διαπιστεύσεις από τα όργανα του Ταγίπ Ερντογάν

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία του ακραίου κυβερνητικού καναλιού. Φωτογραφία via TRT World and Agencies




Με τίτλο «Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τις κάρτες τύπου της TRT: ‘Δεν είναι Τύπος, αλλά μια εταιρεία λόμπι’» δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, στο οποίο καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

‘Οι ΗΠΑ φέρονται να χαρακτήρισαν το τηλεοπτικό κανάλι TRT World ως «εταιρεία λόμπι, όχι εταιρεία μέσων ενημέρωσης» και έτσι ακύρωσαν τις κάρτες του Τύπου.

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος της Tele1 στην Ουάσιγκτον, Yılmaz Polat είπε:

«Η TRT ίδρυσε εδώ μια εταιρεία με το όνομα TRT World. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τη θεωρεί εταιρεία λόμπι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι οργάνωση ΜΜΕ, αλλά μια εταιρεία λόμπι. Κατόπιν, ακύρωσαν και τις δημοσιογραφικές κάρτες των ρεπόρτερ της TRT εδώ.

Με άλλα λόγια, οι κάρτες Τύπου που δίνονται στον ξένο Τύπο για να καλύψει το Κογκρέσο ή οποιοδήποτε άλλο αμερικανικό επίσημο όργανο για την κάλυψη των ειδήσεων δεν είναι διαθέσιμες για τα μέλη του TRT»’.

Ο Yılmaz Polat ήταν καλεσμένος του προγράμματος Journalists’ Desk που παρουσίασε ο Namık Koçak.

Αναφερόμενος στα χρήματα που μετέφερε το κόμμα του Ερντογάν (ΑΚΡ) στις ΗΠΑ μέσω ιδρυμάτων, ο Γιλμάζ Πολάτ είπε ότι το αγγλόφωνο κανάλι της αμερικανικής TRT, το TRT World, θεωρείται εταιρεία λόμπι και όχι ΜΜΕ και ότι τα μέλη του TRT δεν διαθέτουν πλέον δημοσιογραφικές κάρτες.

Ρεπορτάζ από τη Γερμανία: Δύο χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στην Ελλάδα, και η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: