Το ΔΗΚΟ επιμένει να θυμάται: “Τιμούμε την επέτειο μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων” από τους Τούρκους Αττίλες

FILE PHOTO: A protester leaves a red hand print on a canvas as hundreds of demonstrators gather to observe the anniversary of the Armenian Genocide, in front of the Turkish Consulate in Beverly Hills, California, USA, 24 April 2022. EPA, ETIENNE LAURENT




Η 24η Απριλίου τιμάται ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Αρμενικού Έθνους. Η συντήρηση της μνήμης της τραγικής αυτής επετείου και της ιστορικής αλήθειας αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στο φίλο αρμενικό λαό.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου (ΔΗΚΟ) με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους Αττίλες. Στην ανακοίνωση σημειώνει:

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τη μνήμη των θυμάτων που υπέφεραν φρικτά και βάρβαρα εγκλήματα από τους νεότουρκους. Εγκλήματα τα οποία είχαν οδηγήσει στη μαζική εξόντωση ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων και την εκρίζωση άλλων εκατοντάδων χιλιάδων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Η 24η Απριλίου συνιστά μια μαύρη σελίδα όχι μόνο για το αρμενικό έθνος άλλα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η Τουρκία μέχρι σήμερα αρνείται την αλήθεια και διαστρεβλώνει την ιστορία. Δυστυχώς η ατιμωρησία την υποβοηθά και την αποθρασύνει, με τον κίνδυνο επανάληψης των ίδιων εγκλημάτων.

Είναι γι’ αυτό που η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων πρέπει να είναι καθολική και αδιαμφισβήτητη από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Όταν οι πολίτες έσωσαν την Κύπρο απορρίπτοντας το καταστροφικό Σχέδιο Ανάν: Δεκαεννέα χρόνια από το ιστορικό δημοψήφισμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: