Το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας: Μεταφέρεται σε ολους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου, οι πιστοί το υποδέχονται με αγάπη

Το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Φωτογραφία Omega TV




Από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και στην Κύπρο κατέφθασε πριν λίγα λεπτά το άγιο φως, με ειδική πτήση της Cyprus Airways από τα Ιεροσόλυμα.

Από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στη Λευκωσία και από εκεί άρχισε η διανομή σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου με τη συμβολή του σώματος εθελοντών του SupportCY και των Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως αφίχθηκε στο Παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας και το παρέλαβε ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος ως Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο με συνοδεία της αντιπροσωπείας της Εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου.

Από το αεροσκάφος μέχρι την αίθουσα των Επισήμων του παλαιού αεροδρομίου στρώθηκε κόκκινο χαλί, παιάνιζε στρατιωτική μουσική της Εθνικής Φρουράς ενώ διακλαδικό άγημα αποτελούμενο από διμοιρία στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Το Αγιο Φως υποδέχθηκαν στην Κύπρο μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, Αρχιμανδρίτης Στυλιανός, ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας και βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος εξέφρασε την ευχή το Αγιο Φως να φωτίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτως ώστε να διευθετηθεί το Κυπριακό πρόβλημα, προς όφελος της αλήθειας και της δικαιοσύνης προκειμένου η λύση να είναι ειρηνική και ωφέλιμη για όλους τους Κυπρίους.

Με την είσοδο του Αγίου Φωτός στην αίθουσα του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, εψάλη δέηση και αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Βόστρων ανέφερε ότι «με ιδιαίτερη συγκίνηση κομίζουμε από την Αγία Γη και από το αυτό το Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας απ’ όπου ο Κύριος ανεστήθη το Αγιο Φως. Απευθύνουμε ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο για την ευλογία και τη συμμετοχή του στην τελετή της υποδοχής του Αγίου Φωτός».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «οι Αγιοταφίτες πατέρες οι οποίοι νυχθημερόν κοπιώσει για να κρατηθούν τα προνόμια και τα δικαιώματα των Ορθοδόξων και ιδιαίτερα των Ελλήνων Ορθοδόξων στην Αγία Γη είναι καθημερινός αγώνας προσευχής αλλά και προασπίσεως αυτών των ιδεωδών που υπηρετούμε στην Αγία Γη».

Πρόσθεσε ότι «αυτό το Αγιο Φως επικαλούμεθα για να φωτίζει τις διάνοιες των κυβερνώντων, αλλά και όσων κρατούν στας χείρας τους τις τύχες του κόσμου, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο όταν υπάρχουν πολεμικές διενέξεις και διαμάχες που απειλούν την ανθρωπότητα. Δεόμεθα αυτό το Αγιο Φως να φωτίζει αυτούς τους υπεύθυνους ούτως ώστε να εργάζονται για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο».

Ολως ιδιαιτέρως συνέχισε «προσευχόμαστε να φωτίσει τη νέα ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και με όσους ο Πρόεδρος έχει αναλάβει υποχρεώσεις να συνομιλήσει, ούτως ώστε να διευθετηθεί το χρονίζων θέμα, το Κυπριακό, προς όφελος της αληθείας, της δικαιοσύνης η οποία πρέπει να επικρατήσει στην επίλυση αυτή, ούτως ώστε να είναι μια πάγια, ειρηνική και ωφέλιμος για όλους τους Κυπρίους, λύση».

Ο Βόστρων Τιμόθεος εξέφρασε ευχαριστίες προς «τον Υπουργό Αμυνας που σήμερα τιμά με τη δική του παρουσία την τελετή, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς” και ευχήθηκε “σε όλους τους Κυπρίους αδελφούς μας, το φως της Αναστάσεως να φωτίσει τις ψυχές μας, να τις ανασταίνει από τα πάθη μας και να μας κάνει κοινωνούς αυτού του ανέσπερου φωτός που όλοι προσδοκούμε με την ενάρετη ζωή μας να επιτύχουμε».

Ακόμα ευχαρίστησε «την Cyprus Airways που για πρώτη φορά πρότεινε να μεταφέρει το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Κύπρο και θέλουμε να ευχηθούμε να έχει πολλά και ασφαλή αεροπορικά ταξίδια. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις μονάδες των μοτοσικλετιστών που εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που θεσμοθετήθηκε η μεταφορά του Αγίου Φωτός, έχουν αναλάβει τη μεταφορά του σε ενορίες και Ιδρύματα»

Η ακολουθία της ανάστασης θα ξεκινήσει όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κανονικά στις 11 το βράδυ, στην παρουσία και συμμετοχή των πιστών χωρίς οποιαδήποτε μέτρα, έπειτα από τρία χρόνια περιορισμών ελέω πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πάτερ Επιφάνιος έκανε την Πρώτη Ανάσταση με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο Καλό Χωριό

Τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης. Οι εκκλησίες της Κύπρου μας σείστηκαν για ακόμη μια φορά.

Ο πάτερ Επιφάνιος ήταν και φέτος πιστός στην παράδοση κάνοντας σεισμό στην εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ και Βασιλείου στο Καλό Χωριό Λάρνακας.

Ο ιερέας ψάλλοντας «Ανάστα ο Θεός» βγήκε τρέχοντας από την Ωραία Πύλη πετώντας λουλούδια στους πιστούς ενώ μαζί του από τις υπόλοιπες εισόδους της εκκλησίας έτρεξαν οι νέοι του χωριού κρατώντας εξαπτέρυγα και λάβαρα

“Το σημερινό παράνομο στάτους κβο δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε για την Πατρίδα μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: