Τη Μόσχα δείχνει το Κίεβο για τη διαρροή εγγράφων με σκοπό “να σπείρουν τη διχόνοια”-Ο Μπλίνκεν επιμένει, όχι στην εκεχειρία άμεσα

FILE PHOTO: O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. EPA, OLIVIER MATTHYS / POOL




Η Ουάσιγκτον διά του Αντονι Μπλίνκεν απορρίπτει -τουλάχιστον επί του παρόντος- την πιθανότητα συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας -Ρωσίας για εκεχειρία αν και καταλαβαίνει, όπως λέει αυτούς που βρίσκουν την ιδέα “ελκυστική.”
Οσο για τις διαρροές απόρρητων εγγράφων από το Πεντάγωνο το Κίεβο δείχνει τις Ρώσικες μυστικές υπηρεσίες που θέλουν να σπείρουν “τη διχόνοια”

Αναλυτικά 

Ο  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αποκλείει επί του παρόντος τις συνομιλίες για εκεχειρία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. “Για ορισμένους, η ιδέα της κατάπαυσης του πυρός μπορεί να είναι ελκυστική, και το καταλαβαίνω. Αλλά αν αυτό ισοδυναμεί με την ουσιαστική επικύρωση της ρωσικής κατοχής ενός σημαντικού μέρους της ουκρανικής επικράτειας, δεν θα ήταν μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη”, είπε Ο Blinken μιλώντας στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου Funke Mediengruppe και Ouest-France, όπως αναφέρει η Berliner Morgenpost που είναι μια από τις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου.

Κίεβο: Παιχνίδι των Ρώσων οι διαρροές εγγράφων 

“Ο σκοπός των “διαρροών” απόρρητων δεδομένων είναι προφανής: να αποσπάσουν την προσοχή, να δημιουργήσουν αμφιβολίες και αμοιβαίες υποψίες, να σπείρουν διχόνοια. Είναι ένα κανονικό παιχνίδι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Για να κρατήσετε ανοιχτές ενημερώσεις, προσθέστε ψευδείς πληροφορίες ή ορισμένα κομμάτια,  υποκλοπές και προχωρήστε σε δημοσίευσή τους στα κοινωνικά δίκτυα νομιμοποιώντας τη ‘διαρροή ειδήσεων’». Ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, έγραψε στο Twitter.

Με πληροφορίες από repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Νέα κρούσματα δηλητηρίασης στο Ιράν, δεκάδες μαθήτριες σε μια μέρα -Παρά τις δεσμεύσεις Χαμενεί ασύλληπτοι οι δράστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: