“Θα σας σκοτώσουμε, κι ας είστε Ρώσοι”- Με πόλεμο απειλεί ο Τσετσένος Καντίροφ όσους δεν θέλουν τζαμί σε χριστιανικό χώρο λατρείας στη Μόσχα [videos]

FILE PHOTO: Ο Τσετσένος ηγέτης Ramzan Kadyrov EPA/ALEXEY NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ένοπλοι Tσετσένοι, μέλη του στρατού του ανισόρροπου απολυταρχικού ηγέτη της Τσετσενίας, οι αποκαλούμενοι « Καντυροβίτες », απείλησαν με πόλεμο τους κατοίκους της Μόσχας για τις διαμαρτυρίες τους κατά της κατασκευής τζαμιού στην πόλη.

Την ίδια ώρα, μια ακόμη διάσπαση στους κόλπους της Ρωσίας, αυτή μεταξύ μουσουλμάνων και ορθοδόξων χριστιανών, εκφράζεται στον εμπρησμό ορθόδοξης εκκλησίας στο Ταρταστάν.

«Σας προειδοποιούμε! Εάν είστε ενάντια στη θέληση του Παντοδύναμου, θα σας πολεμήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει ποιον πολεμάμε, ποιούς σκοτώνουμε, Ουκρανούς ή Ρώσους », λέει ένας από τους ενόπλους  σε ένα βίντεο που έγινε πρόσφατα viral στα κοινωνικά δίκτυα, προσθέτοντας ότι οι Μοσχοβίτες που διαφωνούν με την κατασκευή του τζαμιού υποκινούν εθνοτικές διαμάχες στη “κοινή μας Ρωσία” και, ως εκ τούτου, θα έπρεπε είτε να έχουν συλληφθεί είτε να “εξουδετερωθούν».

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ απάντησε επίσης στις διαδηλώσεις στη Μόσχα .

Τη Δευτέρα , 3 Απριλίου , δημοσίευσε ένα μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram αποκαλώντας « δειλούς και προβοκάτορες» τους Ρώσους που αντιτάχθηκαν στην κατασκευή τζαμιού σε έναν ιερό χώρο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς .

« Αν όλοι αυτοί οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση βγήκαν στο δρόμο ολόψυχα με την ιδέα της προστασίας της ρωσικής γης, τότε καλύτερα να πάνε να πολεμήσουν  στα χαρακώματα [της Ουκρανίας] με ένα πολυβόλο! “είπε .

« Τέτοιοι υποκινητές θα πρέπει είτε να στρατολογηθούν για να εκτονώσουν όλο το θυμό τους στον εχθρό ή να σταλούν στο δικαστήριο ως σαμποτέρ που ενεργούν για να ευχαριστήσουν τους σατανιστές » , είπε ο Καντίροφ

 

Τον Φεβρουάριο , οι αρχές της Μόσχας άρχισαν να σχεδιάζουν την κατασκευή του μεγαλύτερου τζαμιού στην Ευρώπη στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Ωστόσο, το μέρος που δόθηκε ως χώρος κατασκευής – η περιοχή Kosino-Ukhtomsky – προκάλεσε σοβαρή δημόσια διαμάχη: υπάρχει μια ιστορική εκκλησία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και μια Ιερά Λίμνη κοντά, την οποία οι ντόπιοι σέβονται και προσκυνούν.

Χιλιάδες άνθρωποι αντιτάχθηκαν στην κατασκευή του τεμένους . Μάλιστα,  άγνωστος έθαψε ένα κεφάλι γουρουνιού στο εργοτάξιο του τζαμιού .

Μια ακόμη διάσπαση στην ρωσική κοινωνία, διαπιστώνουν οι παρατηρητές.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Olexiy Danilov, η νέα διαμάχη ακολουθεί την ίδια υποβόσκουσα μεταξύ ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και μισθοφορικής Wagner, αλλά και των επιχειρηματικών ελίτ της Ρωσίας που κταστρέφονται από τις δυτικές κυρώσεις με την πολεμική πολιτική του Κρεμλίνου.

Ο  αυξανόμενος αριθμός διαφωνιών στη Ρωσία  θα είναι αυτός που θα  καταλήξει στην κατάρρευσή της τα επόμενα τρία έως επτά χρόνια, δήλωσε.

Mε πληροφορίες από Kyiv Post

 

«Mέχρι την πλήρη καταστροφή του καθεστώτος Πούτιν» – Ρώσοι αντάρτες πόλης ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στο καφέ της Αγ.Πετρούπολης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: