«Mέχρι την πλήρη καταστροφή του καθεστώτος Πούτιν» – Ρώσοι αντάρτες πόλης ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στο καφέ της Αγ.Πετρούπολης [videos]

FILE PHOTO: Aστυνομικοί και πολίτες έξω από καφέ της Αγίας Πετρούπολης όπου είχε σημειωθεί φονική έκρηξη τον περασμένο Απρίλιο. EPA/ANATOLY MALTSEV




Ο λεγόμενος Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (NRA) της Ρωσίας ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του πολεμοχαρούς προπαγανδιστή του Κρεμλίνου,  Βλάντλεν Τατάρσκι σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης, ανέφερε η οργάνωση σε μήνυμά της στο Telegram .

«Οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε μια δράση στις 2 Απριλίου 2023, εναντίον μιας ομάδας Ζ-ακτιβιστών και προσωπικά εναντίον του γνωστού πολεμοκάπηλου και προπαγανδιστή του  πολέμου, εγκληματία πολέμου Μαξίμ Φόμιν, γνωστού ως Βλάντλεν Τατάρσκι», ανέφερε η NRA στο μήνυμα.

  • «Αυτή η πράξη προετοιμάστηκε και εκτελέστηκε από εμάς αυτόνομα, και δεν έχουμε καμία σχέση και δεν έχουμε λάβει βοήθεια από ξένες δομές – πόσο μάλλον ειδικές υπηρεσίες».

Η NRA δήλωσε επίσης ότι η δράση της δεν στόχευε σε «ειρηνικούς πολίτες» και ότι όλα τα θύματα στην επίθεση ήταν υποστηρικτές του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

  • Η οργάνωση κάλεσε τους Ρώσους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα να βοηθήσουν την Ντάρια Τρέποβα, την οποία οι αρχές υποπτεύονται ότι πραγματοποίησε την επίθεση. Κάλεσαν επίσης τους Ρώσους να προβούν σε πράξεις αντίστασης κατά του καθεστώτος του Κρεμλίνου σε όλα τα επίπεδα, «μέχρι την πλήρη καταστροφή του».

Προηγουμένως, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία της κόρης του προπαγανδιστή και ιδεολόγου του Πούτιν Alexander Dugin, Darya, στις 20 Αυγούστου 2022.

Ο Ρώσος πολιτικός πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης Ilya Ponomarev, αυτοεξόριστος και ο μόνος βουλευτής που είχε ψηφίσει κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Κριμαία, ισχυρίζεται ότι η NRA είναι ένα νόμιμο υπόγειο «δίκτυο ακτιβιστών» στη Ρωσία.

Στις 2 Απριλίου, ο προπαγανδιστής Βλάντλεν Τατάρσκι πέθανε σε έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε καφετέρια που σχετίζεται με τον ιδιοκτήτη της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν. Η βόμβα φέρεται να ήταν κρυμμένη σε ένα αγαλματίδιο που απονεμήθηκε στο Τατάρσκι και το οποίο  έφερε στη συνάντηση η Ντάρια Τρέποβα.

Συνελήφθη στις 3 Απριλίου και κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης.

Η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε τη δολοφονία και υποστηρίζει ότι ενεργούσε μέσω συνεργάτη του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Τατάρσκι ήταν προπαγανδιστής, «στρατιωτικός ανταποκριτής», γνωστός για τις αντι-ουκρανικές δηλώσεις του, με καταγωγή από τη Μακίιβκα της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Χαιρέτισε και υποστήριξε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία «θα νικήσει τους πάντες, θα τους σκοτώσει όλους, θα ληστέψει όποιον χρειαστεί».

Το 2011, βρισκόταν στη φυλακή  για ληστεία τράπεζας, αλλά μετά την αρχική ρωσική εισβολή το 2014, δραπέτευσε και εντάχθηκε στις ρωσικές παραστρατιωτικές δυνάμεις.

 

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

“΄Εδεσε”… την υπόθεση το Κρεμλίνο: Ουκρανοί και Ναβάλνι πίσω από την επίθεση στο καφέ της Αγ.Πετρούπολης * Για τρομοκρατία διώκεται η Ρωσίδα “καμικάζι” [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: