Θα περιμένουμε τον επόμενο Αλκη; Ανεξέλεγκτη η γηπεδική αλητεία* Στο νοσοκομείο τρεις οπαδοί του Ηρακλή ύστερα από καταδρομική επίθεση με ρόπαλα

FILE PHOTO: Tοιχογραφία για τον Άλκη στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Σε κραυγαλέα αντίθεση με το κλίμα ευαισθητοποίησης και εγρήγορσης που υποτίθεται ότι ενεργοποίησε η δολοφονία του Αλκη Καμπανού έρχεται το νέο θλιβερό επεισόδιο οπαδικής βίας που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη όταν παρέα οπαδών του Ηρακλή δέχτηκε επίθεση με ρόπαλα από 15 με 20 κουκουλοφόρους.

Φαίνεται ότι οι θύλακοι της οπαδικής αλητείας, ανεξαρτητως χρωμάτων, παραμένουν ανεξέλεγκτοι και ότι η περίπτωση του Αλκη Καμπανού δείχνει απλά να περιμένει την επόμενη.

Αποτελεί μάλιστα τεκμήριο πρωτοφανούς «τύφλωσης» το συγκεκριμένο επεισόδιο δεδομένου ότι ο ιστορικός Ηρακλής τα τελευταία πολλά χρόνια είναι (δυστυχώς)  εκτός ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού σε επίπεδο super league τουλάχιστον και άρα η όποια αντιπαλότητα δεν έχει άμεσες αφορμές να συντηρείται ή να εκδηλωθεί.

Το νέο βάρβαρο περιστατικό συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με ρόπαλα σε μία παρέα φίλων του Ηρακλή που βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης.

Τρεις από αυτούς κατέληξαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τραυματίες δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο στα άκρα. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι επρόκειτο για καταδρομική επίθεση, η οποία δεν κράτησε παραπάνω από ένα λεπτό. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ επέβαιναν σε δίκυκλες μηχανές.

Οι δράστες της επίθεσης στάθμευσαν τις μηχανές τους στην οδό Καβάφη και από εκεί κινήθηκαν πεζή προς το ουζερί της οδού Βιζυηνού, όπου κάθονταν οι πέντε οπαδοί του Ηρακλή.

Άρχισαν να τους χτυπούν με τα ρόπαλα που κρατούσαν. Φορούσαν κράνη και κουκούλες. Η επίθεση κράτησε περίπου ένα λεπτό. Αποχώρησαν μαζικά προς τις μηχανές τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν έρευνες, εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Μέχρι στιγμής, οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν εντοπιστεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Thestival

Mνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη: Eικονοστάσι στο σημείο της τραγωδίας [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: