Τέξας: 18.000 αγελάδες σκοτώθηκαν ύστερα από έκρηξη σε κτηνοτροφική μονάδα

Φωτογραφία που δημοσιοποίησε το Γραφείο του Σερίφη του Castro County στο facebook




Περί τις 18.000 αγελάδες ανατινάχθηκαν ή κάηκαν ζωντανές σκοτώθηκαν ύστερα από έκρηξη σε φάρμα γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο South Fork Dairy κοντά στην πόλη Ντίμιτ, μέσα στην εβδομάδα. Από την έκρηξη έχει τραυματιστεί και ένας άνθρωπος που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές πιστεύουν ότι την έκρηξη στα μηχανήματα της εγκατάστασης πρέπει να πυροδότησε το μεθάνιο.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κάστρο δήλωσε ότι έλαβε αναφορά για φωτιά στο αγρόκτημα περίπου στις 19:21 την περασμένη  Δευτέρα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από το γραφείο του Σερίφη της περιοχής δείχνουν ένα τεράστιο νέφος μαύρου καπνού να υψώνεται από το έδαφος.

Όταν η αστυνομία και οι διασώστες  έφτασαν στο σημείο, βρήκαν ένα άτομο παγιδευμένο το οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ενώ ο ακριβής αριθμός των αγελάδων που σκοτώθηκαν από φωτιά και τον καπνό παραμένει άγνωστος, το γραφείο του σερίφη είπε στο BBC ότι «υπολογίζεται ότι χάθηκαν 18.000 βοοειδή».

Ο σερίφης της περιοχής, ονόματι Σαλ Ριβέρα είπε ότι τα περισσότερα από τα βοοειδή χάθηκαν μετά την εξάπλωση της πυρκαγιάς σε ένα σημείο όπου κρατούνταν οι αγελάδες πριν μεταφερθούν στη μονάδα αρμέγματος.

Εκτιμάται ότι η φωτιά ξεκίνησε σε μια μηχανή που (για προφανείς λόγους…)  ονομάζεται «το μέλι του ασβού»: Είναι κάτι σαν τεράστιος αναρροφητήρας που ρουφάει την κοπριά και το νερό έξω από τη μονάδα.

«Ενδεχομένως αυτό να υπερθερμάνθηκε και πιθανότατα το μεθάνιο (που περιέχεται στα κόπρανα) να αναφλέγη προκαλώντας την έκρηξη» είπε.

Σε δήλωση που εστάλη στο BBC, το Animal Welfare Institute (ΑWI) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον είπε ότι -εάν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των 18.000 αγελάδων- τότε θα είναι «μακράν» η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά σε κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το AWI, σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ζώα φάρμας έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές μέσα σε φάρμες από το 2013 έως σήμερα.

Με πληροφορίες από BBC

Εξτρεμιστές, αντισημίτες, ρατσιστές, Πουτινιστές: Κι όμως, το AfD ανεβαίνει στη Γερμανία – Πάνω από 20% στα πρώην ανατολικά κρατίδια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: