Τα ηλεκτρικά πατίνια σε διαβούλευση: Δημοψήφισμα στο Παρίσι από τη δήμαρχο της πόλης μετά από συνεχή ατυχήματα

FILE PHOTO A man uses an electric scooter EPA/STEPHANIE LECOCQ




Είστε υπέρ ή κατά του ηλεκτρικού πατινιού;: Οι πολίτες του Παρισιού καλούνται να εκφραστούν για την πιθανή απαγόρευση της ενοικίασης τους στο πλαίσιο δημοψηφίσματος που ζήτησε την Κυριακή η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Από τα 1,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους της γαλλικής πρωτεύουσας, το ποσοστό συμμετοχής παραμένει ο άγνωστος παράγοντας σε αυτό το ψηφοδέλτιο, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό.

«Ο αριθμός των ψηφοφόρων δεν έχει σημασία», λέει η Ινταλγκό, που έδωσε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο “Τα εργαλεία της συμμετοχικής δημοκρατίας βελτιώνονται χρησιμοποιώντας τα”, πρόσθεσε η δήμαρχος και σοσιαλίστρια υποψήφιος που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα le Parisien στις 15 Φεβρουαρίου, η Hidalgo είπε ότι ήταν μάλλον υπέρ της απαγόρευσης “αλλά θα σεβαστώ την ψήφο των Παριζιάνων».

Στην αδελφοποιημένη με τη Ρώμη πρωτεύουσα της Γαλλίας, τα ατυχήματα που σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών έχουν αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στα θύματα, στις 14 Ιουνίου 2021, ήταν και η Μίριαμ, μια 31χρονη στην Τοσκάνη που εργαζόταν ως σερβιτόρα σε ιταλικό εστιατόριο, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε από δύο κορίτσια που επέβαιναν σε πατίνι καιπου δεν σταμάτησαν να τη βοηθήσουν.

Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση έδειξε ότι είναι αντίθετη σε μια απαγόρευση, θέλοντας μάλλον να προωθήσει τη βελτίωση της νομοθεσίας. Τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune παρουσίασε ένα εθνικό σχέδιο που στοχεύει στην «ειρήνευση του δημόσιου χώρου», με αυστηρότερους κανόνες. “Εάν είναι καλά οργανωμένα, καλά ρυθμισμένα, τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να είναι μια ευκαιρία”, δήλωσε ο Beaune, υποστηρικτής ενός διατάγματος που θα αυξήσει το ελάχιστο όριο ηλικίας για να τα οδηγήσεις από τα 12 στα 14.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

H Γαλλία φλέγεται και η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ποζάρει στο Playboy: Αμηχανία στην κυβέρνηση, οργή και ειρωνείες από την αντιπολίτευση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: