Τα δύο νέα βίντεο με UFO που δημοσιοποίησε το Πεντάγωνο: Η μυστήρια μεταλλική σφαίρα και μια «ανώμαλη» ψευδαίσθηση

Στιγμιότυπο από βίντεο που αναδημοσίευσε το ΤΙΜΕ




Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί περισσότερες από 650 πιθανές θεάσεις UFO, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Ο Σον Κέρκπατρικ, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών του Υπουργείου Άμυνας, εμφανίστηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου ενώπιον μιας υποεπιτροπής Γερουσίας στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για την καταγραφή ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου προέλευσης.

Ενα από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε εικονίζει ένα θεωρούμενο UFO να πετάει με μεγάλη ταχύτητα κοντά σε ένα μαχητικό drone τύπου MQ-9 Reaper και το οποίο παρουσιάζει «μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που ήταν πραγματικά ανώμαλα», ως προς την διακρίβωση της ταυτότητάς του.

Το αντικείμενο πέταξε και κατεγράφη πάνω από περιοχή της Νότιας Ασίας στις 15 Ιανουαρίου.

 

Στην πρώτη περίπτωση, ένα μαχητικό drone των ΗΠΑ (MQ-9) κατέγραφε με υπέρυθρο βίντεο ένα άλλο MQ-9, την ίδια στιγμή που ένα τρίτο αντικείμενο πέταξε μέσα από το οπτικό του πεδίο.

Σε αυτή την περίπτωση, μετά από ανάλυση και εξέταση πρόσθετων πλάνων και πληροφοριών, προσδιορίστηκε ότι το αντικείμενο ήταν εμπορικό αεροσκάφος.

«Αν τοκοιτάξεις με άλλη οπτική , μοιάζει με αεροσκάφος γιατί στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι ήταν αεροσκάφος», είπε o Κέρκπατρικ.

Ο Κέρκπατρικ είπε ότι τα 650 περιστατικά Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόεμνα (Unidentified Anomalous Phenomena- UAP) που αναφέρθηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ συνσιστά μια σημαντική μια αύξηση από τα 510 που είχε αναφέρει η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ στην προηγούμενη έκθεσή της που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

To δεύτερο βίντεο, καταγράφηκε επίσης από αμερικανικό στρατιωτικό drone και δείχνει ένα μυστηριώδες σφαιρικό αντικείμενο να… τρέχει στον ουρανό πάνω από μια ενεργή στρατιωτική ζώνη.

Οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ποια είναι η ταχέως κινούμενη σφαίρα, αποκάλυψε ο Δρ. Σον Κέρκπατρικ, καθώς αναπαρήγαγε το βίντεο κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Υπηρεσίες.

«Αυτά είναι ουσιαστικά όλα τα δεδομένα που έχουμε για αυτό το γεγονός», είπε ο Κέρκπατρικ. «Θα είναι σχεδόν αδύνατο να το αναγνωρίσουμε πλήρως με βάση αυτό το βίντεο».

«Χωρίς επαρκή δεδομένα, δεν είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε συμπεράσματα που ικανοποιούν τα υψηλά επιστημονικά στάνταρ που έχουμε θέση για επίλυση, και δεν κλείσω μια υπόθεση όπου δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα συμπεράσματα» σημείωσε.

Οι περισσότερες αναφορές UAP φαίνονται να ακολουθούν παρόμοιες τάσεις, με τις πιο πολλές να λαμβάνουν χώρα μεταξύ 15.000-25.000 ποδών, που είναι ο ελεγχόμενος εναέριος χώρος για στρατιωτικά αεροσκάφη. Το 52% των αναφορών έχουν να κάνουν με αντικείμενα που περιγράφονται ως στρογγυλά ή σφαίρες, με τα υπόλοιπα να έχουν άλλα σχήματα. Τα πιο πολλά κυμαίνονται σε μεγέθη 1-4 μέτρων, και περιγράφονται ως «λευκά, ασημένια ή διάφανα μεταλλικά». Όσον αφορά στις ταχύτητές τους, μπορεί να είναι από στατικά μέχρι με ταχύτητα διπλάσια αυτής του ήχου.

Με πληροφορίες από Foxnews, Science Alert

Ελληνικές τουλίπες Μακεδονίας; Κι όμως οι Ολλανδοί πήραν σπόρο από την Ελλάδα * Τώρα για πρώτη φορά στη Θέρμη καλλιέργεια γηγενών βολβών [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: