Σταύρος Κοντονής: Γιατί θα συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ, δεν έχω ιδιοτελείς σκοπούς, γιατί έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ

File Photo: Ο Σταύρος Κοντονής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Την εκλογική του κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδατης Ζακύνθου Ερμής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής αναφέρει είπε ότι η κίνησή του δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως δεν πήγε από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο, αλλά το αντίθετο.

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είπε πως η εκτίμησή του για το Νίκο Ανδρουλάκη είχε εκφραστεί πριν από την εκλογή του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είχε αρθρογραφήσει σχετικά στον αθηναϊκό τύπο.

«Η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη με ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση διότι πιστεύω ότι είναι ένας νέος και αδιάφθορος άνθρωπος με αρχές και αξίες, έχει γνώση  της ιστορικής πορείας του ΠΑΣΟΚ, των επιτευγμάτων και των λαθών του. Αυτή η συμπυκνωμένη εμπειρία ελπίζω να τον οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση σε όφελος του λαού και της δημοκρατικής παράταξης» είπε ο κ. Κοντονής.

Κάνοντας μία αναδρομή στην πρόσφατη πολιτική του  πορεία, ο πρώην Βουλευτής Ζακύνθου δήλωσε:

«Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2019 μέχρι σήμερα θα μπορούσα να κάνω το κορόϊδο για όσα συνέβησαν και για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου και αγγίζουν την διαπλοκή και τη διαστρέβλωση του προγράμματος και της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα ήταν για μένα το εύκολο ώστε σήμερα να επανέλθω στη Ζάκυνθο και να διεκδικήσω την έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως εγώ σε τέτοια θέματα δεν βάζω νερό στο κρασί μου και γι’ αυτό ήλθα σε κάθετη, οριστική και αμετάκλητη σύγκρουση με τη διαπλεκόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τέλος σε μία πορεία πολλών ετών. Σημειώνω  πως ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με το Γιάννη Μπανιά και άλλα μεγάλα  στελέχη, διεκδικήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο φορέα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν».

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ από το 2020

Ο Στ. Κοντονής είχε ουσιαστικά διαγραφεί τον Οκτώβριο του 2020 από τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας προηγουμένως επαναλάβει τις διαφωνίες του με σημεία του νέου Ποινιοκού Κώδικα: Στην επίμαχή του δήλωση της 8ης Οκτωβρίου ανέφερε:

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία».

«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Κοντονής είχε επίσης υποστηρίξει υποστήριξε μάλιστα ότι τελικώς εξεδιώχθη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Καλογήρου, εξαιτίας αυτών του των διαφωνιών.

Λίγες μέρες αργότερα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι χαρακτήρισε τους συντρόφους του στον τηλεοπτικό σταθμό Open «άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες».

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ο Νότης Μηταράκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: