Συνεχής καθίζηση του εδάφους στο Νέο Βουτζά, σε κίνδυνο σπίτια κοντά σε ρέμα -Επιχειρήσεις υποστήλωσης [video]

FILE PHOTO Σπίτι που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από υποχώρηση του εδάφους στην περιοχή του Νέου Βουτζά, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στο Νέο Βουτζά τρία ακόμη σπίτια χτισμένα σε πλαγιά πάνω από ρέμα κινδυνεύουν από το φαινόμενο της καθίζησης.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στην οδό Καρυωτάκη για να καταγράψει την «εκδίκηση της φύσης», μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 και τις πλημμύρες που ακολούθησαν ένα χρόνο μετά. Η καθίζηση η οποία ξεπερνούσε τους 30 πόντους, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» πριν από περίπου ένα χρόνο, έφτασε στα 3 μέτρα, καθώς κάτω από τα σπίτια περνάει ρέμα.

Σε τρία σπίτια, σε όλη την πλευρά της οδού Καρυωτάκη, ξεκίνησαν εργασίες υποστύλωσης προκειμένου να μπορέσουν να ξαναμπούν οι άνθρωποι μέσα.




Στον ίδιο δρόμο πριν από περίπου ένα χρόνο, υπήρχε μια τριώροφη μεζονέτα η οποία κατεδαφίστηκε καθώς είχε χαρακτηριστεί κόκκινη. Είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και επιθεωρήθηκε από κλιμάκιο του υπουργείου και της Περιφέρειας μαζί με τον Ευθύμιο Λέκκα. Το επικίνδυνο σπίτι, το οποίο προφανώς δεν κατοικούνταν αλλά απειλούσε να πέσει, κατεδαφίστηκε και τώρα πλέον οι εργασίες γίνονται στα διπλανά σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Eκκενώθηκε από την αστυνομία το υπό κατάληψη θέατρο Ολύμπια στην οδό Ακαδημίας: Προσαγωγές και 10 συλλήψεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: