Live η συζήτηση στη Βουλή – Τσίπρας: Οι θεσμικές ακροβασίες ενισχύουν την ακροδεξιά* Βορίδης: Μένετε βαριά εκτεθειμένοι

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» , στο οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία που ενισχύει περαιτέρω την απαγόρευση της συμμετοχής σε εκλογές καταδικασμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση  στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική τροπολογία που μπλοκάρει τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

Η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί μέρος του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με όνομα «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 για διαφορετικούς λόγους έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την ρύθμιση.

Η κυβέρνηση ήδη από χθες δια στόματος και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε το δίλημμα:

«Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη “Χρυσή Αυγή”. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για παρέμβαση στη Δικαισύνη και καλεί την κυβέρηση να ταχθεί υπέρ της δικής του πρότασης που βασίζεται στην εισήγηση των Αλιβιζάτου – Κοντιάδη.

Ομιλία Τσίπρα

Τον λόγο πήρε νωρίς το μεσημέρι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας κατ’ αρχήν κριτική για την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη βουλή.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αθέτηση των υποσχέσεών του κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις. Λιγότεροι φόροι. Πολλές επενδύσεις. Καλές και νέες δουλειές. Καλύτεροι μισθοί και υψηλότερες συντάξεις. Αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Και διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία». Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός μείωσε τους φόρους για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες, ενώ αντίθετα δεν μείωσε τους έμμεσους φόρους, διατήρησε τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Παράλληλα είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλλει για την αύξηση των επενδύσεων, επί των ημερών της μειώθηκε λόγω της ακρίβειας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις συντάξεις αλλά αντίθετα «κατάργησε την 13η σύνταξη που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

-Βάλατε στόχο αύξηση των επενδύσεων στον προϋπόλογισμό το ’22 έναντι του ΄21 , 22% και είχαμε το μισό. Η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει ούτε τα επίπεδα του 2019. Η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι οι επενδύσεις παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση έναντι των ευρωπαϊκών μέσων όρων.

-Οι επενδύσεις σε νέες παραγωγικές μονάδες μειώθηκαν και το 2021 και ’22. Σε άρθρο του ο κ.Σημίτης έγραψε ότι επικρατούν οι επενδύσεις στο real estate και τα κερδοσκοπικά funds που πολλές φορές χρηματοδοτούνται και από τις τράπεζες. Δεν τον λες και ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Σημίτη.

-Λέτε για πολλές και καλές δουλειές. Και βάλατε τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά. Η πανδημία έγινε ευκαιρία απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Ενας στους 2 πολίτες μείωσε βασικά είδη διατροφής και καθημερινότητας. Καταργήσατε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, διαλύσατε το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. προβλέψατε αύξηση των υπερωριών κατά 60% στην πράξη καταργήσατε και το οκτάωρο. Μιλήστε με τους εργαζόμενους να δείτε τι βιώνουν.

-Στις συντάξεις; Η άλλη υπόσχεση; Τι κάνατε; Η μόνη αύξηση που έχουν δει είναι αυτή που είχε προβλεφθεί από το 2017. Καταργήσατε τη 13η σύνταξη, λέγατε ότι ήταν ψίχουλα, αλλά είχατε δεσμευθεί να την διατηρήσετε. Δεν την δώσατε. Εξαπατήσατε τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά.

-Στην υγεία; Τι να πει κανείς; Είναι τόσο εκκωφαντική η αποτυχία να στηρίξετε το ΕΣΥ και να προστατέψετε την ανθρώπινη ζωή. Πού να το πιάσουμε;

Για την επίμαχη τροπολογία, ο κ.Τσίπρας καταλόγισε θεσμικό ερασιτεχνισμό στην κυβέρνηση, αλλά όπως είπε, πριν τοποθετηθεί για το ζήτημα, «θα τοποθετηθώ για το νερό».

-Είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα περάσουν στον έλεγχο του δημοσίου. Ωραία κωλοτούμπα. Μετά την κατακραυγή. Σας κατάλαβε ο ελληνικός λαός. Σπεύσατε ενώ είχαμε την εθνική τραγωδία να θεσμοθετήσετε ρυθμιστική αρχή. Τι κάνατε για το νερό; Και τον αέρα που αναπνέουμε θα ιδιωτικοποιήσει ο κ.Μητσοτάκης, αν τον αφήσουμε, όχι μόνο το νερό.

-Τα διλήμματα της κάλπης είναι πιο απλά: Υγεία, Παιδεία, Νερό δημόσια αγαθά ή εμπόρευμα; Ο λαός καταλαβαίνει ότι μια κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ ή αυτοδύναμη μετά από δυο -τρεις εκλογές θα είναι μια κυβέρνηση που θα αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο.

Για την τροπολογία

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε τμε την τοποθέτησή του σχετικά με την σημερινή ψήφιση της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη, αναφερόμενος και πάλι στις “προειδοποιήσεις” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την επισήμανση του “κινδύνου” όσον αφορά τις “θεσμικές παλινωδίες” της κυβέρνησης, αλλά και στη λύση που είχε προτείνει στη βάση της θέσης των “πλέον έγκριτων συνταγματολόγων” και απέρριψε η κυβέρνηση.

“Αυτή είναι η τρίτη τροπολογία που φέρνετε για το θέμα”, είπε, υποστηρίζοντας πως αυτό “θα είχε λυθεί με μια μικρή προσθήκη και αλλαγή στον υπάρχοντα νόμο”, δηλαδή χωρίς “να αποφασίζουν οι δικαστές και στη κρίση τους να επαφίεται η πολιτική εκτίμηση για το αν ένας συνδυασμός έχει πολιτική σχέση ή συνάφεια ιδεολογική με τους καταδικασθέντες”.

“Γιατί αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί ανοίγει κερκόπορτα στο μέλλον. Γιατί αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου”, τόνισε ενώ επισήμανε ότι ο Κασιδιάρης ήδη τα τελευταία χρόνια “κάνει προεκλογικό αγώνα με ανοχή της κυβέρνησης” και ότι το “μπλόκο στον Κασιδιάρη” που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση δεν το κατάφερε γιατί έφτιαξε έναν “νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα”.

‘Αφησε, δε, αιχμές για στελέχη της κυβέρνηση ότι προσπάθησαν να “πείσουν τους δικαστές του πρώτου τμήματος, του αρμοδίου να κρίνει” και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Επικρατείς ότι “ξεμονάχιαζε” δικαστικούς στα καφενεία πέριξ του Μαξίμου”, προκειμένου να τους πείσει.

“Και μόλις διαπιστώσατε ότι δεν έχετε πλειοψηφία, έρχεστε με νέα τροπολογία να αλλάξετε τη σύνθεση του τμήματος μπας και βρείτε πλειοψηφία. Αν δεν ισχύουν αυτά, δώστε επιτέλους μια πειστική εξήγηση για όσα συμβαίνουν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για τη Δημοκρατία. Είναι θλιβερά”, συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για “διαρκή” επιχείρηση “χειραγώγησης της δικαιοσύνης”.

 

“Στην ευαίσθητη αυτή περίπτωση που αφορά τη προστασία της Δημοκρατίας από τους εχθρούς της, την προστασία του Συντάγματος από αυτούς που επιθυμούν να το καταλύσουν, η θεσμική σας αποκοτιά, η βαναυσότητα και ο ερασιτεχνισμός σας, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι γίνονται “εν τέλει οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι “με όσα καταγράφονται στο δημόσιο βίο τις τελευταίες ημέρες, δίνει επιχειρήματα σε όσους καταθέσουν συνδυασμό προκειμένου να προσφύγουν για την ακύρωση των εκλογών στο Ανώτατο δικαστήριο, στο εκλογοδικείο, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.

  • “Και φανταστείτε τι μεγάλη ντροπή για τη χώρα και τη δημοκρατία. Και τι μεγάλη ώθηση στην Ακροδεξιά, θα ήταν αν τελικά βγει μια απόφαση που θα τους δικαίωνε”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για “παιχνίδια με τη φωτιά” της κυβέρνησης εξαιτίας του “θεσμικού της ερασιτεχνισμού”.

Σχολίασε, επίσης, ότι θα ήταν “σουρεαλιστικό” ο κ. Βορίδης, “πρώην γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ” να κατηγορούσε “σύσσωμη την αριστερά ως συνοδοιπόρους του νεοναζισμού”, κάτι που, όπως είπε, έκανε ο πρωθυπουργός “χωρίς ντροπή”.

“Η μάχη με το φασισμό είναι εκεί έξω. Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Και η θεσμική απάντηση απέναντι στο φασισμό, οφείλει να είναι σαφής και να δίνεται με την προσήκουσα σοβαρότητα”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση “έστω και στο και πέντε”, να σοβαρευτεί και να προσχωρήσει “σε μια ορθή λογική και στάση νομοθέτησης που δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν θα δημιουργεί εικόνες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης”.

“Αρκετή ζημιά έχετε ήδη κάνει στη δημοκρατική λειτουργία, με τις παρακολουθήσεις, με τη περιστολή του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας. Μη κάνετε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά με επανάληψη της ίδια επιπολαιότητας. Μην επιμείνετε σε επικίνδυνες θεσμικές ακροβασίες που θα βάλουν τη θεσμική τάξη σε περιπέτειες και θα τροφοδοτήσουν την Ακροδεξιά” είπε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “θα αποφύγουμε τα χειρότερα” και ότι η επόμενη Βουλή θα είναι “προοδευτικής πλειοψηφίας”.

Η απάντηση Βορίδη σε Τσίπρα

“Αποτελεί μέτωπο στον φασισμό το να υιοθετείτε τα επιχειρήματα των φασιστών;”, ρώτησε την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης [..] δεν έχετε παρά ένα δρόμο: να συνταχθείτε μαζί μας στο στρατηγικό στόχο, και να υπερψηφίσετε τη διάταξη, αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι» είπε ο κ. Βορίδης.

Αφού τόνισε ότι η συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον δικαστικό του Αρείου Πάγου, «προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση και στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, είναι απολύτως θεμιτή, κανονική, και επιβαλλόμενη», είπε ότι ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης όσων θίγονται.




Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα ανέφερε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, και ότι η διάταξη έρχεται κατόπιν της συνάντησης επειδή διαπιστώνεται η αντισυνταγματικότητα.

Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας το πήγε παραπέρα, ότι εδώ ενδέχεται να έχουμε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα εκτεθεί η χώρα.

«Ούτε οι ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά». Γιατί έρχεστε και υιοθετείτε αυτή την έωλη επιχειρηματολογία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή; Για να δικαιολογήστε ότι δεν θα ψηφίσετε τη διάταξη; ρώτησε ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε: Υιοθετείτε την άποψη αυτή; Με αυτό τον τρόπο συμπράττετε στην άποψη να μπει φραγμός σε αυτό το νομικό παράδοξο, για να μην πω απαράδεκτο, ώστε οι εγκληματίες να εμφανίζονται ως αρχηγοί πολιτικών κομμάτων;

Βοηθάτε με αυτό τον τρόπο, αφού συμμεριζόμαστε κοινό στρατηγικό στόχο ή σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις ή η αναφορά σε συγκεκριμένο ακροατήριο; Στο αντισύστημα, στην θολούρα, στην οργή, τους οργισμένους, τους αγανακτισμένους;

Το δίλημμα είναι σαφές και η αγόρευση του κ. Τσίπρα δυσκολεύει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά από αυτή την αγόρευση, για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης και επιχειρηματολογίας δεν έχετε παρά ένα δρόμο: να συνταχθείτε μαζί μας στο στρατηγικό στόχο και να υπερψηφίσετε τη διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Η ομιλία Βαρουφάκη

 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, το οποίο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και η διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη.

 Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε κατά της διάταξης χαρακτηρίζοντας την «νάρκη στα θεμέλια της ήδη τραυματισμένης Αστικής Δημοκρατίας του τόπου», και υποστήριξε ότι «μόνο με δημοκρατικές διαδικασίες και μέσα από τη κάλπη μπορεί να εξαφανιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα, η Χρυσή Αυγή και κάθε φασίζον κόμμα».

  •    «Θέμα αρχής για το ΜέΡΑ25 είναι να μην επιτρέψουμε στην εξουσία να αποφασίζει σε ποιους θα δώσει και από ποιους θα στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Την Χρυσή Αυγή, το κόμμα Κασιδιάρη σήμερα, το επόμενο μόρφωμα που θα διεκδικήσει την ψήφο συμπολιτών μας, που η κρίση τους έκανε να πέσουν στην παγίδα του τυφλού μίσους, αλλά και κάθε φασίζον κόμμα, το ΜέΡΑ25 είμαστε ταμένοι να το εξαφανίσουμε. Στην κάλπη όμως.

Με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες που αυτά τα κόμματα θέλουν να μας στερήσουν βάζοντάς μας στον γύψο.

Δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις την δημοκρατία για να την διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Μήπως η διάταξη αυτή περί “πραγματικής ηγεσίας”, αυτός ο χειρισμός που τώρα εξελίσσεται σε φιάσκο, δεν ήταν παρά ένα φροϋδικό ολίσθημά σας;

Ένας τρόπος να ξεπλύνετε το ένοχο παρελθόν σας;

Ή ήταν απλά μια κυνική επιστράτευση της συσσωρευμένης εμπειρίας σας για να αντλήσετε ψηφαλάκια από την δεξαμενή του χώρου στον οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσατε;» ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενώ ανέχτηκε, έκθρεψε και συμπεριλάβατε στους κόλπους της τον ακροδεξιό εσμό, τολμά να κατηγορεί την Αριστερά ότι κλείνει το μάτι στο κόμμα Κασιδιάρη».

«Εμείς στο ΜέΡΑ25, δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευσής σας, ούτε στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί μια απαγόρευση να “φωτογραφίσει” αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση», τόνισε.

Ακόμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ5, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του για την συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, χαρακτηρίζοντας την «ντροπή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λίγο πριν τις κάλπες επιτρέπει να κουρελιάζεται ό,τι απέμεινε από την διάκριση των εξουσιών, συναντώντας Αρεοπαγίτες την παραμονή της απόφασης του ‘Αρειου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη».

«Πριν 4 χρόνια αναλάβατε τα ηνία μιας χρεοδουλοπαροικίας που μαζί οικοδομήσατε ελέω τεσσάρων μνημονίων με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που πετύχατε είναι να βαθύνετε το χρέος, να κάνετε κανονικότητα την δουλικότητα και να καταστήσετε την Ελλάδα παροικία-αποικία αρπακτικών ταμείων, επενδυτών που αγοράζουν αλλά δεν επενδύουν, επενδυτών που τους δίνετε τα λεφτά των πολιτών για να αγοράζουν, και βέβαια του ΝΑΤΟ που απεργάζεται πολέμους που υπονομεύουν την ασφάλεια του λαού μας, την ώρα που ενισχύουν και σταθεροποιούν εγκληματίες όπως ο Πούτιν, οι Αζόφ και το κακό συναπάντημα», επεσήμανε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, μόνο το κόμμα του «είναι σε μία πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική, κόντρα σε πατριώτες-διεθνιστές στα διευθυντήρια και στις τρόικες».

«Ο ευρωπαϊσμός του ναι σε όλα συνθλίβει τους λαούς της Ευρώπης, αποδομεί ακόμα και τους θεσμούς της ΕΕ», σημείωσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις επικείμενες εθνικές εκλογές, κατηγορώντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αγνοούν τη λαϊκή βούληση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες της εξουσίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί δικαίωμα του να αγνοήσει τη λαϊκή βούληση πηγαίνοντας σε δεύτερη Κυριακή όπου, με την καλπονοθευμένη ενισχυμένη αναλογική ελπίζει να βγει αυτοδύναμος, κόντρα στη βούληση του 65%.

Ο κ. Τσίπρας ο άνθρωπος που ποδοπάτησε το 62% του “Όχι”, τολμάει να απειλεί σήμερα το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ να μην ανγοήσουμε τη λαϊκή βούληση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος.

Θέλει δηλαδή να τον κάνουμε ξανά πρωθυπουργό ώστε να μην καταργήσει τα αρπακτικά ταμεία, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, να μην επεανεθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους, τους αυτοκινητόδρομους και να μην συγκρουστεί με την ολιγαρχία.

Σοβαρολογείτε; Τόσο απελπισμένα θέλετε καρέκλες;

Νομίζετε σοβαρά ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχουμε για να σας νομιμοποιήσουμε στα σχέδια σας;

Ανάχωμά σας, ανάχωμα του συστήματος, αποδείξαμε 4 χρόνια τώρα ότι δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ θα επιστρέψει ισχυρότερο στη Βουλή για να τερματίσει τη λεηλασία, και να εμποδίσει κάθε συγκυβέρνηση με κορμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που σιγοντάρει τους ολιγάρχες είτε με προοδευτικό, είτε με σοσιαλδημοκρατικό είτε με νεοφιλελεύθερο μανδύα».

«Είμαστε ένα πραγματικά Αριστερό κόμμα που ξέρει ότι οι φρούδες ελπίδες της συνθηκολογημένης Αριστεράς, από τη μία, και της ολιγαρχικής Δεξιάς, από την άλλη, είναι τελικά το εκκολαπτήριο του αυγού του φιδιού.

Στο ΜέΡΑ25 δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν λαϊκίζουμε.

Μιλάμε ανοικτά για το κόστος της ρήξης, που είναι η καλύτερη επένδυση στο μέλλον Ελλάδας -Ευρώπης.

Έτσι, προσφέρουμε στον λαό μαζί, την δύσκολη αλήθεια και την ρεαλιστική ελπίδα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

 

Σύγκρουση στη Βουλή για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Livε η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: