Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Παντσέρι * 13 Απριλίου η απόφαση για την Εύα Καϊλή

FILE PHOTO: Ο Αντόνιο Παντσέρι. EPA/STEPHANIE LECOCQ




Ο δικηγόρος του πρωταγωνιστή του Qatargate επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με την υποχρέωση της χρήσης ηλεκτρονικής φρούρησης με “βραχιολάκι”, γράφει η βελγική φημερίδα Le Soir.

Ο δικηγόρος Λοράν Κενές δήλωσε ότι σήμερα ή αύριο ο Παντσέρι θα βγει από τη φυλακή, τέσσερις μήνες μετά την σύλληψή του, αφού το Προδικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών ενέκρινε την αίτησή του.

Στην φυλακή πλέον παραμένουν για το σκάνδαλο Qatargate η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο Βέλγος Ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα.

  • Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Στις 9 Δεκεβρίου οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμά του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο,  κρατούμενος ήδη, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τις αρχές προκειμένου να λάβει μειωμένη ποινή για τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται.

 

Με πληροφορίες από Le Soir

 

Σήμερα η απόφαση αν ο Παντσέρι θα αποφυλακισθεί με βραχιολάκι ή όχι-Την ερχόμενη εβδομάδα για την Καϊλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: