Πόσοι θα θυμηθούν σήμερα ότι πριν 56 χρόνια η Χούντα των Συνταγματαρχών «βίασε» τη Δημοκρατία; Θυσιάστηκε η Κύπρος για να πέσουν οι δικτάτορες… (video)

FILE PHOTO: Εύζωνες παίρνουν μέρος στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη. Κουβαλώντας ιστορία και παράδοση 154 ετών, οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πλατείας Συντάγματος, προσελκύοντας τα βλέμματα και τα φλας των περαστικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Πέρασαν 56 χρόνια από την 21η Απριλίου του 1967, όταν οι επίορκοι συνταγματάρχες κατέλυσαν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Σαν να  ήταν χθες…

Το πραξικόπημα, που σχεδίασε η CIA μέσω των πρακτόρων της όπως ο νεαρός τότε Γκας Λάσκαρης Αβρακώτος, επέβαλε μία φρικτή δικτατορία που άντεξε 7 χρόνια. Οι ηρωικές προσπάθειες του ήρωα Αλέκου Παναγούλη και άλλων Ελλήνων αντιστασιακών, η εξέγερση στη Νομική και στο Πολυτεχνείο και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες δεν ήταν αρκετές για να ρίξουν τους δικτάτορες.

Σημειώνουμε ότι αμέσως μετά την εξέγερση των παλικαριών φοιτητών στο Πολυτεχνείο, ο αρχηγός της ΕΣΑ ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και την παρέα του και επέβαλε χειρότερη δικτατορία, που κατέρρευσε μετά την προδοσία της Κύπρου.

Ήταν αυτή η προδοσία, το διπλό έγκλημα εναντίον του ξεροκέφαλου Μακάριου και η τουρκική εισβολή, που απέδειξε ότι οι χουντικοί ξεπούλησαν την Πατρίδα σε τιμή ευκαιρίας, Την ίδια Πατρίδα που υποτίθεται ότι την …έσωσαν από τους πολιτικούς, με το αντεθνικό πραξικόπημα τους. Αστεία πράγματα…

Η Κύπρος ήταν το θύμα της προδοτικής χούντας των Αθηνών. Το 40% του εδάφους του νησιού παραμένει μέχρι και σήμερα υπό την τουρκική κατοχή. Είναι το μνημείο της προδοσίας του Δημήτριου Ιωαννίδη, ο οποίος -όπως απεκάλυψε στο τελευταίο βιβλίο του ο Αλέξης Παπαχελάς-, περίμενε ότι οι Τούρκοι Αττίλες θα καταλάμβαναν την Κερύνεια και δεν θα προχωρούσαν παρακάτω.

Βεβαίως, το σχέδιο ήταν άλλο. Και εκτελέστηκε με τη δεύτερη εισβολή, στις 14 Αυγούστου 1974, όταν οι Αττίλες μπήκαν ανενόχλητοι στην Αμμόχωστο που είχε εγκαταλειφθεί με εντολή του τότε προεδρεύοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του πρόεδρο καθώς είχε ορκιστεί από τον καθαιρεμένο Μητροπολίτη Γεννάδιο. Ο Κληρίδης ήταν η επιλογή του Χένρι Κίσιγκερ, ο οποίος επέβαλε την εκδίωξη του «προέδρου» των πραξικοπηματιών, Νίκου Σαμψών.

  • Η Χούντα των Αθηνών εκτέλεσε προδοσία. Όσοι τους υποστηρίζουν αμφισβητούν το διπλό έγκλημα του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Οι οπαδοί των δικτατόρων εντοπίζονται σήμερα στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή που διαλύθηκε. Οι οπαδοί της συντάσσονται πλέον στο νέο ναζιστικό κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Η Δημοκρατία έχει υποχρέωση, απέναντι στους προδομένους Έλληνες της Κύπρου και στους αγωνιστές της Αντίστασης, να απορρίψει το νέο κόμμα των ναζί. Δεν έχει θέση στην Ελλάδα. Διότι χρησιμοποιούν τη Δημοκρατία για να την πολεμήσουν μέσα από τον Ναό της Βουλής.

Πόσοι γνωρίζουν την ιστορία της χούντας; Αν σκεφθούμε ότι οι άνθρωποι ηλικίας 56 ετών, γεννήθηκαν εκείνη τη «μαύρη» χρονιά, πολύ λίγοι… Όμως, πρέπει να ξέρουμε. Πρέπει να μελετούμε την Ιστορία μας, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις απειλές εναντίον της Δημοκρατίας.

Η 21η Απριλίου 1967 είναι μία αποφράδα ημέρα. Οι χουντικοί, εκμεταλλεύθηκαν τους τσακωμούς των τότε πολιτικών, για να επιβάλουν τη δικτατορία. Βεβαίως, οι τσακωμοί των πολιτικών δεν είναι δικαιολογία για την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Τότε, οι εποχές ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Η Ελλάδα είχε την ατυχία να έχει ένα νεαρό και ανόητο βασιλιά, ο οποίος νομιμοποίησε τους χουντικούς. Τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα των υποστηρικτών της δικτατορίας.

Οι αδελφοί Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Κύπρος θυσιάστηκε για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο Ελληνισμός του νησιού αντέχει για 49 χρόνια και δεν υποτάσσεται. Παιδιά της Ελλάδας σκοτώθηκαν στο νησί για να προστατεύσουν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Στο όνομα της θυσίας τους πρέπει να επιμένουμε στην απόρριψη λύσεων που θα νομιμοποιήσουν την τουρκική εισβολή και κατοχή.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Λευκός Οίκος ενώπιον μεγάλων αποφάσεων για την ανατολική Μεσόγειο: Οι τουρκικές εκλογές θα κρίνουν τη νέα στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: